Ak Parti'de Yuvaya Dönüş mü?

Ak Parti 'Umudun, icraatın, geleceğin ADI AK PARTİ' sloganıyla Çarşamba günü 23'üncü kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor.

TAKİP ET

Yapılacak bu program öncesinde AK Parti'de hareketli saatler yaşanıyor. Bir süredir Ankara kulislerinde konuşulan 'yeni katılımlar olacak' iddialarıyla ilgili ilk kez resmi bir açıklama geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yaptığı açıklamada partiye yeni katılacak isimlerin olacağını duyurdu.

Hamza Dağ yaptığı açıklamada "Belediye Başkanlığında 15 katılım var. Milletvekili olarak da 2 tane var. Bugün içinde bazı görüşmeler var bu yüzden bazı gelişmeler olabilir" ifadelerine yer verdi.

Çarşamba günü Ak Parti'ye geçecek isimler de belli odu. İYİ Parti'den istifa eden İstanbul milletvekilleri Ersagun Yücel ve Seyithan İzsiz'in AK Parti'ye katılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yine, İYİ Parti'den ayrılan Adana Milletvekili Bilal Bilici'nin de yüzde 50 ihtimalle AK Parti'ye geçeceği konuşuluyor.

Gelecek Partisinden ise "Selim Temurci, Nedim Yamalı ve İsa Mesih Şahin'in de AK Parti'ye geçmeye sıcak baktıkları kulislerde dile getiriliyor.

AK Parti'ye milletvekili dışında çok sayıda belediye başkanının da katılması bekleniyor. Kendi il, ilçe ve beldelerinde Ak Parti'den aday adayı olup aday gösterilmediği için farklı partilerinden aday olup seçimi kazanan birçok belediye başkanının da Ak Parti'ye katılması bekleniyor. Bir başka deyimle Ak Partili olup da listede yer bulamayıp başka partiden aday olup kazananların yuvaya dönüşleri olarak değerlendiriliyor.

Bu belediyelerin başında da bugün seçildiği parti olan Yeniden Refah'tan istifa ettiğini duyuran Erzurum Aziziye Belediye başkanı olmak üzere belediye başkanları düzeyinde katılım olacak.

Ak Partiye katılacak bu belediye başkanları arasında Elazığ'dan da bir isim olacak. 31 Mart seçimlerinde YRP'den Bukardi Belediye Başkanı seçilen Ali Açmaz'ın Ak Partiye katılması kesinleşirken yeni isimlerin de katılması bekleniyor.

Bilindiği gibi Kovancılar, Sivrice, Palu ve Alacakaya Belediye Başkanları Ak Parti'den aday adayı olmuş ancak aday gösterilmemişlerdi.

Çarşamba günü yapılacak 23. Yıl kutlama törenlerinde Ak Parti'ye katılan milletvekillerinin olası erken seçimde seçilebilecek yerlerden listeye girmeleri, Belediye Başkanlarının ise beldelerine daha çok hizmet getirmek adına Ak Parti'ye geçmek istedikleri biliniyor.

Sebebi ne olursa olsun yapılacak 23. Yıl kutlamalarında Ak Parti kurmayları, partilerine geçiş yapan siyasilerin bu görüntüleriyle “siyasetin merkezinde ve zirvesinde hala biz varız” mesajını verecekler.

Bakmadan Geçme