Ak Parti de rahatsız!

Devlet memuru sayısının fazla olmasına ve bunun bütçe ödemeleri bakımından yüksek bir rakam olduğuna dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, yasada yapılacak düzenlemelerle özel sektörün cazip hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

TAKİP ET

En kısa zamanda tekrar Türkiye'nin bunu normal, uluslararası düzeyde bir sosyal güvenlik sistemine kavuşturması gerektiğini hatta belki 657 Devlet Memurları Yasası'nda da yeni bir düzenleme yaparak özel sektörü öne çıkarıp cazip hale getirilmesine dikkat çeken Demiröz; “Öyle olmayınca herkes devlete yükleniyor, 5 milyonu geçen devlet memuru sayısı, ülkenin maaş ödemeleri bakımından, bütçedeki ödemeler bakımından yüksek bir rakam." diyerek kamunun memur sayısının azaltması gerektiğine dikkat çekti.

Ak Parti'nin akil insanı Vedat Demiröz, haklı bir tespit yapıyor ama Bakanlıklarımız, valiliklerimiz ve belediyelerimiz harıl harıl istisnai kadro yönteminin suyunu çıkartarak KPSS'siz binlerce insanı bir imzayla devlet memuru yapıyor.

Daha dün Kilis Valisi Ak Parti Gençlik Kolları Başkanını istisnai kadrodan Özel Kalem Müdürü yapmamış mıydı? Ve yine birçok Valilik ve Belediye her yıl çok sayıda kişiyi bu yöntemle memur yapmıyor mu?

Ak Partili Vedat Demiröz, bu sitemi halka ve basına yapacağına, öncelikle istisnai kadroları hoyratça ve ilkesizce kullanıp halkı da Ak Parti'den soğumasına sebep olan Bakan, Vali ve Belediye Başkanlarını uyarsın.

Yorumlar 1
Mehmet levent 17 Eylül 2024 21:28

Sayın vekilim daha yenimi aklınıza geldi her yeri aciktan atamalarla doldurdunuz kendi adamlarinizla zaten her yer tıka basa doldu şimdide artık memur sayısı çok diyorsunuz bu söyleme ancak gülerler.

Bakmadan Geçme