Ak Parti'de değişim sancıları

Söylenen ve sıklıkla dillendirilen o ki AK Parti'de kapsamlı değişim ve yenilenme süreci başlayacak.

TAKİP ET

Mayıs 2025 tarihinde yapılması planlanan büyük kongre öncesinde ilçe ve il başkanlıklarında nasıl bir yenileme olacağını göreceğiz. Ama herkesin asıl beklediği ve merak ettiği parti üst yönetiminde ve MKYK'da yapılacak değişim.

AK Parti bu süreçte yaş ortalamasının gençleştirmeyi planlıyor. Yine kongre sürecini genel merkezde dar bir kadro yönetecek. Koordinasyon sürecini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir yürütecek.

Erdoğan'ın “AK Parti teşkilatları sahada yok” eleştirilerine karşılık, geçtiğimiz hafta sonu Türkiye buluşmaları programına start verildi. Milletvekilleri, MKYK üyeleri Türkiye'nin dört bir yanında sahaya indi ve vatandaşa kulak vermeye başladı. Bu uygulama kesintisiz olarak devam edecek. İlçe ve il kongrelerinin yapılış formatlarında da değişikliğe gidiliyor. Kongreler gün boyu sürecek, bazı yerlerde iki güne yayılacak ve sadece yönetim kurulu seçiminden ibaret olmayacak. O ilçenin veya ilin sorunlarının masaya yatırılacağı, çözüm önerilerinin konuşulacağı bir formatta hayata geçirilecek.

AK Parti kongrelerinin yeni formatıyla şehirlerde heyecan yaratması amaçlanıyor. Böylece “sorunları yine AK Parti çözer” algısı desteklenmiş olacak. Ak Parti kongrelerinin hemen ardından teşkilatlarda en büyük eksikliklerini hissettikleri eğitim programlarına daha fazla ağırlık verilecek.

Teşkilat adabı, yakın siyasi tarih, hitabet, insan ilişkileri, kişisel gelişim ve iletişim alanlarında teşkilatlar eğitime tabi tutulacak. Teşkilatın hangi kademesinde olursa olsun; herkesin Türkiye gündemine, AK Parti'nin bugüne kadar yaptıklarına ve bundan sonra hayata geçireceği projelerin mantığına hakim olarak sahada aktif bir biçimde çalışması hedefleniyor.

Kısaca AK Parti, yeni dönemde aynı zamanda kapsamlı bir ‘akademi' olacak. AK Parti'nin bu kongre dönemiyle beraber önemli hedeflerinden biri de; siyasette daha önce yer almamış alanında başarılı, genç isimleri partiye kazandırmak. Yeni isimler bulma konusunda çok ciddi araştırmalar yapılıyor.

Sanattan spora, iş dünyasından medyaya, akademiden sivil topluma uzanan geniş bir yelpazede önemli isimler bu sürece destek verecek. Tüm bunlara rağmen Ak Parti'de farklı bir endişe var. Değişimin ve yenilenmenin kusursuz gerçekleşmesi durumunda dahi toplumda doğru bir biçimde algılanamaması gibi ciddi bir tehdit var.

AK Parti son kongresinde 75 MKYK üyesinin 50 tanesini değiştirdi. Ancak vitrin çok değişmeyince bu değişim görülemedi. Yapılacak kongrede karar vericilerin bu konuyu ihmal etmemesinde büyük fayda var.

Ak Parti ya bu değişim ve dönüşümü halkta yeni bir umut ve heyecana dönüştürecek bir fırsata döndürecek ya da vazgeçemedikleri ve tabanın şikâyet etmesi yanında etraflarında akçeli ve gayriahlaki iddiaların sıklıkla dile getirdiği siyaset bezirgânlarına yeniden görev vererek partinin ocağına incir ağacı dikecek. Karar da takdir de Ak Partili uluların.

Yorumlar 3
23 14 Eylül 2024 13:41

Bir sefer gittiler beldeden alakasız birini belediye başkanı yaptılar o da Türkiyeye mollakendi beldesinin ismini duyurdu Daha nasıl

Mollakendi 23 14 Eylül 2024 13:39

Halen daha mollakendi belde başkanı görevinde devam ediyor sebebide ilçe başkanın adamı diye zaten partimiz de bunlar yüzünden oy kaybımız oluyor adam kayırma bu belde başkanın yüzünden mollakendi belediye başkanımız seçim kaybetti şimdide pişkin pişkin partide görevine devam ediyor eğer alınmasa 100 kişiden fazla üye istifa edeceğiz

Mollakendi 23 14 Eylül 2024 13:39

Halen daha mollakendi belde başkanı görevinde devam ediyor sebebi de ilçe başkanın adamı diye zaten partimiz de bunlar yüzünden oy kaybımız oluyor adam kayırma bu belde başkanın yüzünden mollakendi belediye başkanımız seçim kaybetti şimdide pişkin pişkin partide görevine devam ediyor eğer alınmasa 100 kişiden fazla üye istifa edeceğiz

Bakmadan Geçme