Ak Parti, CHP'yi Kadrolaşmakla Suçlamış!

Son dönemlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel'in birbirlerine yaptıkları ziyaretler sonrası siyasette esmeye başlayan normalleşme rüzgarı yavaş yavaş etkisini yitirmeye başladı.

TAKİP ET

Son olarak belediyelerdeki akraba kayırmacılığı üzerinden CHP lideri Özel'e yüklenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın sözleri bardağı taşıracak son damla olacağa benziyor.

CHP lideri Özel, katıldığı bir programda belediyelerdeki akraba atamaları hakkında sorulan soruya, "Şu anki durumu söyleyeyim. Bir tane böyle atama yok. Ben Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak bu konuda çok kararlı olduğumu söyledim. Yönetim anlayışımız da aynen bu şekilde" cevabını verdi.

CHP lideri Özel'in bu ifadelerinin yer aldığı videoyu alıntılayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Hatırlarsanız Sayın Özgür Özel, belediyelerindeki usulsüzlüklerinden kişisel PR yapmak amacıyla üst perdeden akraba atamalarına karşı olduğunu belirten konuşmalar yapmıştı. Sayın Genel Başkan bu konuda çok kararlı olduğunu söyledikten sonra dahi CHP'li belediyelerde eş dost akraba atamaları devam etti. Geçen sürede kendisini ciddiye alan olmadı. CHP'li belediyeler eş dost akraba atamalarının merkezi haline gelmiş durumda. Şu an neredeyse tamamı göreve devam ediyor" dedi.

Ak Partili Hamza Dağ'ın açıklamaları siyasette yumuşama gayretlerini baltalamak yanında “tencere dibin kara, seninki benden kara” atasözünü hatırlatacak tirajı komik bir durum ortaya koyuyor.

Belediyeler, resmi kurum olmakla birlikte tepe yöneticisi seçimle iş başına gelen bir siyasiden oluşmakta. Ve her gelen yeni belediye başkanı kadrosunu kendi partililerinden oluşturmak durumunda.

Bunun elbette istisnaları vardır. Örneğin ilimizin yetiştirdiği önemli teknokrat ve bürokratlardan olan, ilimizde de birçok kültürel etkinlikler yanında sosyal yardımlarla hemşerilerimizin ruhuna ve gönlüne dokunan MAREL Başkanı Mahmut Kahraman, geçmişte Elazığ'da Ak Parti'den belediye başkan aday adayı olmasına ve siyasi görüşü herkes tarafından bilinmesine rağmen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kahraman'ı önce İSKİ Daire Başkanı ardından da İSKİ Genel Müdürü yapmıştı.

Ak Partili bir belediyede aday adayı olacak derecede CHP kökenli bir bürokratın bırakın üst göreve atanmasını, liyakatli ve ehil Ak Partililer bile geri plana itilebiliyor.

Konuya dönersek, birçok belediyeyi Ak Parti'den alan CHP'li başkanların, kadrolarını oluştururken liyakatli olan partilerini ve yakından tanıyıp bilip güvendiği ehil çevresini üst görevlere getirmesi normaldir ve doğal bir davranıştır.

Kaldı ki bu tür birkaç haber çıktığında Özgür Özel,hemen bizzat ilgili belediye başkanlarını arayarak bu tür atamaların yapılmamasını, yapılanların da iptal edilmesi talimatını verdiğini gördük. Ak Parti'den bugüne kadar benzer bir açıklama görmedik ve okumadık.

Söylememiz o ki CHP'de kadrolaşmaya söz söyleyecek en son parti Ak Partidir. Hamza Dağ, bu açıklamasıyla Ak Partili seçmenin kendilerine verdiği mesajı hala anlayamadığını göstermiş. Ve ne yazık ki anlamaya da niyetleri asla olmayacak.

Bu seçimlerde kadim Ak Parti şehirleri Adıyaman'ı, Bursa'yı, Balıkesir'i ,Üsküdar'ı CHP'ye kaptıran Ak Parti, bir sonraki yerel seçimlerde Malatya'da CHP'li Veli Ağbaba'nın belediye başbakanlığının da yolunu açmış bulunuyor.

Demek ki halk tarafından verilen mesajın Ak Partili kurmayların anlayabilmesi için daha sert olması lazımmış.

Bakmadan Geçme