AK PARTİ BÜROKRAT MANTIĞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan ve yerli olarak geliştirilen elektrikli traktörün deneme sürüşünü gerçekleştirdi.

TAKİP ET
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı'nca düzenlenen Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) 69. Geleneksel Hasat Bayramı kapsamında buğday hasadı yaptı, yerli olarak geliştirilen elektrikli traktörün deneme sürüşünü gerçekleştirdi.

Olayı hep birlikte ve biraz da gururla televizyonlardan izledik. Ülkemizin yerli ve millî otomobil üretme sevdası sürerken ve bu iş 5 baba yiğide verilmişken ve fakat bu beş babayiğitten hala umut verici bir gelişme haberi duymamışken Tarım Bakanlığı atak çıktı ve ilk milli ve elektrikli traktörü görücüye çıkardı.

Çıkardı çıkarmasına ama bu kadar amatör bir traktör dizaynı ve albenisi olmayan bir tasarım herkeste hayal kırıklığı yaşattı.

Eski zamandan  kalmış bir traktöre sıradan saclarla bir bir kılıf geçirilmiş, Köy Hizmetlerinin Nafia Nazırlığı dönemindeki nefti yeşil boya amatörce sürülmüş, teker jantları değil farklı hiçbir renk ve kuşak kullanılmamış, her şeyden önemlisi bir isim bile konulmamış bir traktöre Başkan Erdoğan'a test sürüşü yaptırarak sözüm ona tanıtım yaptılar.

Kurumların Ak Parti tarafından atanmış bürokratlarından böylesine önemli bir projede lansman ve milli traktör tanıtım heyecanını beklemek biraz saflık ama biz yine saflık ederek bunu bekledik. Ne yaptıkları çok da bilinmeyen onlarca cumhurbaşkanlığı danışmanlarının bu konuya bu kadar ilgisiz kalmasını çok anlamlandıramadık. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son İstanbul seçimlerinin yenilenmesi konusunda kendisine ısrarla yönlendirme yaparak sonucun hezimet olması karşısında ya tüm danışmanlarını kovdu ya da danışmanlar hala danışılacak kapasiteden çok uzaktalar ve işlerini takip  edemiyorlar.

En azından traktöre beyaz bir kuşak boya atılır, jantlara çelik boyası yapılır ve en önemlisi de adına 'hasat' da olsa bir marka verilebilirdi.

Ve bunun niçin sıradan bir organizasyon firması ile görüşülse bile yüzlerce öneri gelirdi. Yok yok.. Erol Olçok'un şehadetinden sonra hiçbir şey eskisi gibi gitmiyor Ak Parti'de… Basit konular bile düşünülemiyor.

Her şey, dünya mazlumlarının ve İslam dünyasının yükünü omuzlayan, yedi cephede yedi düvele karşı savaş halinde olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bekleniyor.

Ve kendileri hiçbir yetenek ve donanım olmadığı   halde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan koca koca adamlar makam odası tefrişi ve yazlık tatil planlarını hayata geçirmekle meşguller… Ak Parti artık neden hep kaybediyor sorusunun cevabı da burada işte…



 

Bakmadan Geçme