Ak Parti bu hataları yapmamalı

İddia o ki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın üniversiteden arkadaşı olan Hüseyin Arabasüren'in damadı Batuhan Gül, Çalışma Ataşesi olarak tayin edilmiş.

TAKİP ET

Kayınpederinin şirketinde aşçı olan Gül'ün Almanca bilmediği ancak Düsseldorf'taki Türkiye Başkonsolosluğu'nda görev yapacağı 4 yıl boyunca ayda 7200 euro (273.000 TL) maaş alacağı öne sürülmüş.

Evet, bu bir iddia. Hem de muhalif medyada gezen bir iddia. Ancak bu saate kadar bu iddianın doğru olmadığına dair de İletişim Ofisinden herhangi bir yalanlama gelmedi.

Gelmemesi bu olayın ayniyle vaki olduğunu da elbette göstermez ama madem kamuoyunda ve özellikle sosyal medyada bu konu işleniyor ve buradan hükümete vuruluyor o zaman bir açıklama yapmak gerekmez mi?

Bu olayın aslı astarı nedir bilmiyoruz ama benzer olayların sıklıkla duyulması, yandaşları makam ve mevkiilere getirmekten çok daha önemli bir gerçeği ortaya koyuyor.

Anketlerde de görüldüğü gibi, CHP birinci parti oldu ve bu konumunu şimdilik sürdürüyor.

CHP bu süreci, akıllı yönetirse iktidara gelmesi içten bile değil. İşte bunun olma ihtimalini yüksek gören makam, imkan ve kudret sahipleri bu son fasıldır diyerek; “ne kadar adamımızı işe ve ballı makamlara yerleştirirsek o kadar kardır” gibi bir endişe ile böylesine absürt işlere alet olabiliyorlar.

Bugünden sonra hiçbir bakan ya da üst düzey Ak Partilinin benzer bir yağlı ballı atamalara konu edinen bir habere malzeme olmaması lazım. Bunun için de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakanları şiddetli bir şekilde uyarması ve buna rağmen yanlış yapıldıysa hemen ipini çekmesi lazım.

Yoksa birileri 12 bin 500 lira ile zor geçinirken birileri 272 bin TL maaşla ateşe atanırsa, bunun sandıktaki bedeli çok ama çok ağır olur. Ve bu bedeli ne bakan ne de ballı makamlara dolgun maaşlarla atananlar değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan sandıkta öder. Bu sebeple Ak Parti bu hataları yapmamalı.

Bakmadan Geçme