Aile başına 5.000 TL yardım!

Ailelere sağlanacak olan çeşitli destek ödemelerine dair ekim ayının ortalarına doğru yaklaşırken yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekim ayında merakla beklenen yaşlı ve engelli aylıklarını, aile destek paketi ödemelerini ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırdı.

11 Ekim tarihine kadar yaşlı ve engelli aylıkları, aile destek programı ödemeleri sağlanırken, önümüzdeki hafta evde bakım maaşının, 20 Ekim dolaylarında da 6360 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması bekleniyor. Söz konusu desteklere dair bakanlığın yapacağı açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, belediyelerin destek projeleri de gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor.

Yaşlı ve engelli aylıklarının, aile destek paketi ödemelerinin sağlamasının ardından evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine, toplumun farklı kesimlerine sağlanacak sosyal yardımlara ilişkin bakanlığın yapacağı açıklamalar vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

Sosyal yardım ödemelerine dair gelişmelere ilişkin bakanlık düzenli olarak kamuoyunu bilgilendirirken, ekim ayının ortalarına doğru yaklaşırken ülke genelindeki farklı belediyelerin yeni destek projeleri hayata geçirip geçirmeyeceği ve söz konusu desteklere nasıl başvuru yapılacağı araştırılıyor.

Düşük gelirli vatandaşlara destek olabilmek için her geçen gün yeni projeler hayata geçiriliyor. Bu kapsamda, aile başına 5.000 TL'lik sosyal yardım için başvuruları 10 Ekim tarihinde başladığını Kayseri Büyükşehir Belediyesi duyurdu. Destek ödemelerinin detaylarına ilişkin belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda ‘'Büyükşehir'in Üniversitede Öğrencisi Bulunan Ailelere 5 Bin TL'lik Sosyal Yardım Başvuruları Başlıyor. Öğrenci ve genç dostu Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu sene de Kayseri'deki dar gelirli üniversite öğrencisi bulunan ailelere sosyal yardımını sürdürüyor. Aile başına 5 bin TL'lik sosyal yardımın yapılacağı uygulama için başvurular 10 Ekim'de başlıyor'' denildi.

5000 TL'lik sosyal yardımın detaylarına ilişkin bilgi verilirken, ekim ayının son günlerine kadar yeni projelerin hayata geçirilmesi bekleniyor. Bu durumda, belediyelerin destek projelerine erişmek ve ayrıntılı bilgi edinmek, başvuruda bulunmak isteyen kişiler belediyelerin resmi internet sitelerini, sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

Bakmadan Geçme