Aidatlar, Konut Taksitinden Fazla

Elazığ'ın en son mahalle statüsü kazandırılan yerleşim yeri olan Güneykent, birçok problemini çözmeye çalışırken bu kez de site yönetimlerinin yapmış olduğu fahiş aidat zamları ile gündemde. Güneykent mahallesinde yaşayan vatandaşlar site aidatlarının yüzde 110 artması nedeniyle tepki gösterdi. 

Önemli bir bölümünün TOKİ tarafından yapılan deprem konutlarının oluşturduğu Güneykent mahallesinde yaşayan vatandaşlar, site aidatlarına % 110 oranında zam yapılmasına tepki gösterdi.

Sık sık yüklenici firmaların yapmayı taahhüt edip gerçekleştirmediği bina tadilatları, kuruyan ağaçlar, bakımı yapılmayan oyun grupları ve çevre düzenlemeleri ile gündeme gelen Elazığ'ın en son mahalle statüsü kazandırılan yerleşim yeri olan Güneykent, bu defa da site yönetimlerinin yapmış olduğu fahiş aidat zamları ile gündemde.

KARATAŞ: “MUHTAR OLARAK MAHALLE SAKİNLERİMİZİN SORUNLARINI İLGİLİ MERCİLERE İLETİYORUM”

Yüzde 110 artan aidat ücreti nedeniyle vatandaşlardan birçok şikayet aldığını dile getiren Güneykent Mahallesi Muhtarı Necati Karataş “ Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmasıyla TOKİ site yönetimleri bu zammı nasıl vatandaştan çıkarırım hesabıyla aidatlara %110 zam yaparak vatandaşlara ciddi bir mağduriyet yaşattılar. Mahalle muhtarı olarak vatandaşlarımızın taleplerini ilgili kurum ve mercilere iletiyorum” dedi.

“KURUMAYAN AĞACIMIZ KALMADI”

Site yönetiminin iki kalem harcaması olduğunu ifade eden Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş; “Bu harcama kalemlerinden biri Peyzaj çalışması, diğeri ise asansör bakımı. Peyzaj çalışması içler acısı durumda neredeyse kurumayan ağacımız kalmadı. Vatandaş ödediği paranın hizmet olarak karşılığını istiyor. Bu nedenle site yönetimlerinden hizmet bekliyor fakat yönetimler bu beklentileri karşılamada çok uzak kalıyor”dedi.

“SİTE AİDATLARI KONUT TAKSİDİNDEN DAHA FAZLA”

Site yönetimlerinde makul şartlarda yönetim anlayışı olmalı ticari mantığı bırakmaları gerektiğini ifade eden Güneykent Mahalle Muhtarı Karataş, “Ticaret bakanlığının fahiş artışlara yönelik uygulama ve yaptırımları vardı. Site aidatının % 110 artmasından dolayı buna müdahale edilmesi gerekiyor. Eğer edilmezse vatandaşlar konut taksitlerinden daha fazla aidat ödemek zorunda kalacaklar. Burada oturan vatandaşlarımın neredeyse tamamında sitede oturma kültürü yok. O nedenle vatandaşlar bu aidatları ödemeyecek ve yönetimde kısa bir süre sonra ödemeyen vatandaşlarımıza icra gönderecektir. Depremde mağdur olan insanların yaraları sarılması gerekirken mağdur edilmesinin önüne geçilmesini yetkili bürokrat ve siyasilerimizden bunlara dur demelerini bekliyoruz. Site yönetimleri makul şartlarda yönetim anlayışı olmalı ticari mantığı bırakmaları gerekiyor” dedi.

“SİTE YÖNETİMİ ŞİKÂYETLERE DUYARSIZ”

Site yönetiminin şikayetlere karşı hep duyarsız davrandığını iddia eden bir mahalle sakini ise “Aidatımız 300 liraydı 550 lira oldu. 300 lira aidatı çok buluyoruz. Genel olarak şikâyetlerimiz var. Güzel bir peyzaj çalışması yapılmış mahallemizde fakat bunlarla kimse doğru düzgün ilgilenmiyor. Site yönetimine şikayette bulunuyoruz. Dönüş yapılmıyor. Çöp konteynerini defalarca uyarılmasına rağmen temizlik görevlileri yine bildiğini okuyor ve binanın önüne bırakıp kötü kokunun evlere girmesine neden oluyor” diye konuştu

“5 YIL ARTMAYACAK DENİLDİ, SİTE YÖNETİMİ SÖZÜNÜ TUTSUN”

2 yıl önce mahalleye ilk taşındığında site yönetimi tarafından kendilerine aidatlarının 5 yıl süresince artmayacağının sözü verildiğini kaydeden bir diğer mahalle sakini ise “Bize 5 yıl boyunca kesinlikle aidatlarımıza zam yapılmayacağı söylendi. Sabit kalacaktı. 120 lirada sabit kalacaktı. 1. yılsonunda % 100 zam yapıldı ve ikinci yılda bu defa % 110 zam yapıldı. Şuan aidatlarımız 430 ile 550 lira aralığına kadar yükseldi. Site yönetiminin kendilerince zam için sebepleri olabilir ancak; yüzde 110 zam oranı çok fazla, enflasyon yüzde 38 olarak açıklandı. O zaman enflasyon oranında artırılsın. Zaten sözünüzü tutmadınız o zaman makul bir seviyede artırın” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme