Ağaçtan Para Kazanmak, Kazanmak mıdır?

Medyaya servis edilen habere göre Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü'ndeki tek Orman Fidanlık Müdürlüğü 2023 yılında 13 milyon adet Fidan Üretim Programı gerçekleştirerek ve 45 milyon TL'lik satış geliri elde ederek üretimde ve gelirde Türkiye 1'incisi olmuş.

TAKİP ET

Bu kurumun ne kadar para kazandığı çok önemli değil. Keşke bu kurumun, para kazanmayı düşünüp Türkiye birincisi olmak gibi bir hedefi olacağına 13 milyon değil 63 milyon fidan üretip ülkemin topraklarıyla buluşturulmak üzere bedava dağıtım yapsaydı.

Haberin peşine düşüp 13 milyon fidanın üretilip üretilmediğini sorgulamayacağız. Ancak kurumun övünerek açıkladığı 13 milyon fidan üretim sayısını gerçek olsa bile yeterli bulmuyoruz.

Hele hele bunların satışından elde edilen gelirle övünülmesini hiç doğru bulmuyoruz. Zira bu konuda en büyük gelir ve kar, çıplak dağlarımızın ağaçlarla bezenmesidir. Ve en büyük maddi ve manevi kazanım budur.

Bir bu habere bakıyoruz bir de şehri çevreleyen çıplak dağlara… Demek ki üretimde olduğu gibi ağaçlandırma planlamasında da büyük eksiklikler ve hatalar var.

Belli ki ilgili Müdürlük ağaç kesip kendisine Zübeyde Hanım caddesi üzerinde lüks kamu binası yapmaya daha çok mesai harcayıp kafa yormuş.

Ama şehir tarihindeki tecrübelerle de sabittir ki bir kamu müdürü, yapılması için büyük uğraş verdiği kamu binasında oturma ve idarecilik yapma imkanını şimdiye kadar fazla yakalayamadı. Kendisi uğraştı, yaptı yakıştırdı ancak görevden alınınca başkaları geldi keyfini sürdü.

Tarih tekerrürden imaretse ki genelde öyledir ilgili müdürlerin de bu akıbetten kaçmaları mümkün gözükmüyor. Yakındır.

Yorumlar 1
Elazığ 11 Ocak 2024 22:03

Devlette Süreklilik Esastır. Kimse yaptığı ve yapacağı tesisi kendi kullanacağını düşünmez. Ayrıca her gördüğünüz çıplak yere orman ağaç ekemez. Meradır, Şahıs Mülkiyetidir veya Hazinedir. Bunları araştırmadan ezbere yazı yazmak doğru değil. Müdürümüz çalışkan bir insan olarak görünüyor.

Bakmadan Geçme