AFAD'ın Acizliği 

İlimiz, 2020 ve 2023'te üç deprem yaşadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve geçmişten bugüne görev yapan bakanların talimatlarına rağmen yerel bürokrasinin yanlışları sebebiyle birçok mağduriyet yaşadı.

TAKİP ET

24 Ocak depreminin bıraktığı sorunların bir an önce çözülmesi amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı TOKİ ile İçişleri Bakanlığına bağlı AFAD'ın yanında pozisyon alarak hızlı bir şekilde çalışması gerekiyor ve vatandaşın taleplerini ilgili bakanlıklara iletmeleri gerekiyordu.

Ancak bu talepler iletilmediği gibi TOKİ'nin 24 bin konut yapmasına rağmen ortaya koyduğu imalatlar, çevre düzenlemeleri ve muhatap bulunamaması sebebiyle ciddi sorunlar yaşandı.

AFAD; mağduriyetlerin kısa sürede çözülmesi amacıyla olağanüstü yetkilerle donatılmasına rağmen oldukça hantal kalması, yer tespiti konusunda oldukça geç kalması, köy evlerinin inşa edilmesi ve tamamlanması konusunda yetersiz kalması, kamuoyunda dedikodulara sebep olan ve iddia edilen milletvekili danışmanları ve bazı imtiyazlı isimlere ayrıcalık tanınarak özel yerlerden özel konutların verilmesi oldukça tartışıldı.

AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı'nın vatandaşların sorunlarıyla ilgilenmediği, kendisini arayan vatandaşlara “benim numaramı kimden aldın, niye beni arıyorsun” diyerek terslediği, buna karşın hatırlı insanlara her türlü imtiyazı sağladığı, görevini korumak adına siyasilerin taleplerini anında yerine getirip vatandaşların haklı taleplerini bile göz ardı ettiği, son aylarda kamuoyunda sıklıkla iddia ediliyor.

Hükümetin büyük gayreti ve vatandaşın lehine kullandığı imkânları, yönetimsel zafiyet ve ufuksuzlukla tarumar eden bürokratların yanlışları, kamuoyuna hükümetin yanlışı ve hatası olarak yansıdı ve siyaset kurumu ciddi zarar gördü.

İlimiz bürokrasisindeki heyecansızlık, ufuksuzluk ve sorumsuzluk ne yazık ki devam ediyor. Milletvekillerinin de bu tür olaylardan rahatsızlık duyduğu ve bürokraside köklü bir değişim için çalışmalar yaptıkları biliniyor. Umarız atanacak yeni bürokratlar Türkiye Yüzyılı'nın ruhu ve heyecanına sahip olur ve şehrimizin sorunları çözülür.

Yorumlar 12
Aziz güler 18 Kasım 2023 14:20

Köy evim 2020depreminde agır hasar aldı bizde merkeze taşınmak zorunda kaldık muhtarda bizi bilgilendirmedigi ićin haksahipligine baş vuramadım evimizde yıkıldı kahramanmaraş depreminde tekrar haksahipligine baş vurdum gelip eve bakıldı agır hasar verildi ama haksahipligi çıkmadı sarun diyorki evin birönceki depremde agır hasar aldıgı için haksahipligi verilmiyor biž şuan köy evimiz yıkıldı bir konteyner verildi konteyner demeye bin şahit içi boş 4köşe nasıl ailemizle yaşıyacagız bilmiyorum Allah yardımcımız olsun

Harputi 17 Kasım 2023 17:07

Tebrik ediyorum ama çok geç kalınmış bir eleştiri olmuş vay adamcilik vay hesabı verilecek elbet

Selcuk 16 Kasım 2023 20:09

Bir türlü hak sahipligi alamadık ev annemin ama ben oturuyorum itiraz dilekçesi de verdik yine Red geldi nasıl bir sistem neye bakıp Red veriyorsunuz yada inceleme yapmadan direk Red yazıyorlar mağduruz Red sebepleride annemin babamla oturduğu ev hasarsizmis ama hasarlı evinde ben oturuyorum bunu bile araştırmadan Red yazmışlar devletten aldığınız maaşlar haram olsun sizlere yiyin kul haklarını insaallah birgun burnunuzdan gelir

Fikret selçuk 16 Kasım 2023 11:30

Köyde altı ahır üstü ev ahıra hak sahipliği çıkmış eve yok diğer yandan bahçede çadıra ev veren bir elazığ yönetimi var aĺllah belâlarını versin

Murat 16 Kasım 2023 11:22

Şu an itibariyle hak şehitliğimiz onaylandığı halde. Taşınma ve kira yardımını halen alamadık.kiradayız.78 yaşındayız ben ve hatun zorlanıyoruz.cimere yazdık.4 ay oldu yazık

Fatih demir 15 Kasım 2023 14:18

Helal olsun hakimiyet gazetesi sana tebrik ediyorum bu önemli konuya değindiğin için milletin sorunlarını dile getirdiğin için AFAD İL MÜDÜRÜ HİÇ DUYMAMIŞMI MİLLET 30 YIL ÖNCE KÖYÜNDE TERKETTİĞİ YERİNDE EV OLMAYAN SADECE Bİ ESKİ ABONESİ OLAN ABONE NUMARASI İLE ORADA EV VARMIŞ GİBİ GÖSTERİP EV ALANI ALLAH CC YARINA BIRAKIR AMA YANINIZA BIRAKMAZ ALLAH CC BELANIZI VERSİN MİLLETİN HAKKINI YİYENİN İKİNCİ KONU OSMAN PIHTILI BANASININ HAYRINA MİLLETE CEVAP VERMİYOR BU MEMLEKETTEDE HERGÜN DEPREM OLMUYOR ÇALIŞACAK TABİ OTURDUĞU GÜNLERE SAYSIN HAKİMİYET GAZETESİ ALLAH CC SENDEN RAZI OLSUN

Erdal Baykara 15 Kasım 2023 10:03

Çalışan insanlar sürekli taşlanır Zor bir süreçten geçtik ve geçiyoruz halen. Afat il müdürü haklı Afat ın okadar çalışanı memuru var iken il müdürünü aramak niye o kadar iş ile uğraşırken birde insanlara cevap veriyor. kendimizi düşünün yoğun çalışıyorsunuz veya sürekli arayanlar var istersen istemez bazen sert çıkabiliyoruz. İnsanları anlamak gerek git Afat a zaten yardımcı oluyorlar.

mağdur 15 Kasım 2023 05:08

her iki kurumda bir sürü hak sahibini mağdur etti.

Muhtar Bekir Demirel 14 Kasım 2023 23:27

Afat müdürümüz afat konutlarına hakim işi biliyor kim deyise yalan adamı gece gündüz çalışıyor biz ne kadar arama yapıyorsak. Müdür geriye dönüş yapıyor bırakın müdür görevini yapsin

Onemlimi 14 Kasım 2023 22:30

Çevre,şehircilik ve iklim değişikliği il mudurunu gören varmı, afad dan geri kalır neyi var

Rado 14 Kasım 2023 22:13

Afad da aynı, Kızılayda.. Hangi birini sayalım. Devlet kurumlarına milletin güveni kalmamış zaten. O makamlarda oturanlarda yerini haketmi zaten, ne bekleyeceyikki. Yazuh, diyecek bişe yok.

Murat 14 Kasım 2023 21:57

"Değirmen Sele Gitmiş Sen Şakşakısını Arıyorsun" RTE 28 Mayıs seçimi sonrası tüm kabineyi ve devleti zümre'ye teslim etti. Milletin burnundan getiriyorlar. Zamların ve haksızlıkların ardı arkası gelmiyor. Yeni kabineye zümre gık demiyor, üstelik destekliyor. Elazığ'daki bürokrattan dürüstlük ve halkın derdi ile dertlenmesini beklemek şak şakı aramak gibi bir şey!

Bakmadan Geçme