Adaylar Haftaya Açıklanıyor

Perşembe günü ilimiz Ak Parti heyetiyle buluşup yerel seçimlerde aday belirlenmesinin son aşaması olan temayül yoklaması ile görüşlerini alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkan adaylarını toplu olarak açıklaması bekleniyor.

TAKİP ET

AK Parti'de yerel seçimler için çalışmalar sürüyor. Aday belirleme sürecinin anket, kamuoyu yoklamaları, teşkilat temayülünün ardından Perşembe günü Elazığ heyeti de temayül oylamasına katılarak süreç tamamlanmış oldu.

Hatta Başkan Erdoğan'ın aklında bazı illerde adaylar da net bir şekilde. Ama bunu açıklamak çok doğru olmayacağı için biz bu sözün bu yanıtını Başkan Erdoğan'a bırakıp bugüne kadar en azından neler yapıldı onlardan bahsedelim sizlere.

MHP 2 BÜYÜKŞEHİRDE KENDİ ADAYINI ÇIKARACAK

AK Parti ve MHP arasında bir uzlaşı söz konusu. Bu konuda iş birliği protokolü hazırlanmıştı.

28 büyükşehirde AK Parti kendi adayını çıkaracak. 2 büyükşehirde ise MHP kendi adayını çıkartmış olacak. Bunlardan bir tanesi Mersin, diğeri ise Manisa. Ama AK Parti temayülü yaparken Mersin ve Manisa illeri için de temayül gerçekleştirdi. İlçelerde kimi aday olarak görmek istersiniz sorusunu yöneltti.

AK PARTİ VE MHP'NİN ADAY ÇIKARMA PLANI

AK Parti ve MHP, 30 büyükşehirde ortak aday çıkaracak. Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilde ise iş birliği planı netleşti. AK Parti ve MHP 22 ilde ayrı adaylar çıkararak yarışacak. Bu iller ise Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bolu, Çankırı, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat olarak sıralanıyor.

AK Parti, kalan 29 ilin 24'ünde ise aday çıkaracak, 5 ilde MHP'yi destekleyecek. AK Parti'nin aday göstereceği ve MHP'nin de destekleyeceği iller ise Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çorum, Edirne, Giresun, Hakkari, Iğdır, Kırşehir, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Yalova ve Zonguldak olacak. AK Parti ve MHP'nin seçim işbirliği planı netleşti ancak ilçeler üzerindeki çalışmalar sürüyor.

AK PARTİDE SÜREÇ TAMAMLANDI

Ak Parti'de 51 ilin temayülü de Perşembe günü itibariyle tamamlanmış oldu. Bu illerin adayları da büyük oranda belirlendi.

ADAYLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öncelikle İstanbul oldukça önemli. Herkes merak ediyor ama AK Parti büyük bir ihtimalle İstanbul'u ayrı bir şekilde açıklayacak ayrı bir program düzenleyecek. 15 Ocak tarihine geldiğinde Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda büyük bir program düzenlenecek. Bu programda “gerçek belediyecilik” adı altında Başkan Erdoğan hem beyanname detaylarını paylaşacak hem 15 farklı başlık altında belediyecilik nedir, nasıl yapılmalıdır, AK Parti nasıl bir vizyon ortaya koyacak, bunu seçmenle paylaşacak. Hem de adaylar tanıtılacak. Şubat ayı itibariyle miting programları başlayacak.

KARARLAR 1 OCAKTAN SONRA

1 Ocak itibariyle hiç gecikmeksizin AK Parti Genel Merkezi'nde bir üst komisyon toplantısı gerçekleştirilecek. İsim isim adaylar üzerinde çalışılacak.

NELER YAŞANDI?

Elazığ'da genel seçimlerden zaferle ayrılan Ak Parti'de Aday Adaylığı Başvuru Süreci, 22 Kasım 2023 Çarşamba itibariyle sonlandı. Sürecin tamamlanmasıyla birlikte Elazığ'da merkez Belediye Başkan Adaylığı için toplamda 5 aday yarışacağı kesinleşti. İlçe belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan isim sayısı 42 ve belde belediye başkanlığı için başvuru yapanların sayısı ise 27 oldu.

GÖZLER ARALIK AYININ ORTASINDAYDI

Ak Parti'de gözler aralık ayının ortalarına çevrilmişti ancak özellikle Cumhur İttifakı ile yapılan görüşmeler ve hata yapılmaması adına sürecin hassas ve ciddiyetle yürütülmesi tarihin ertelenmesine neden oldu. Artık yeni tarih olarak Ocak ayının ortaları konuşulmaya başlandı.

AK PARTİ HEYETİ ANKARA'DA

Geçmiş seçimlere göre uzayan sürecin en önemli sebebi, aday belirlemede hata yapmamak ve en çok oyu alarak seçimi kazanacak adayı belirlemek. Bu kapsamda il heyetleriyle görüşmelerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, perşembe günü Elazığ heyetiyle görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, MKYK üyeleri Av. Ömer Serdar ve Mücahit Yanılmaz, Merkez İlçe Başkanı Hasan Çalışkan, Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver, Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm ile İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Şerbet'ten İl ve İlçe Belediye başkanı olarak kimi görmek istediklerini bir zarfa koyarak kendisinde verilmesini talep etti.

MECVUT BAŞKANLARLA GÖRÜŞME

Son olarak Erdoğan, Perşembe günü mevcut belediye başkanlarıyla da bir araya geldi. Yapılan bu görüşme ve değerlendirmelerin ardından artık sürecin tamamlanması ve yeni yılın ilk haftalarında adayların duyurulması bekleniyor.

Bakmadan Geçme