ADINA 4 TANE GSM HAT ÇIKARILDI

Yaşadığı bu durum hakkında açıklamalarda bulunan Bibal,''2002 yılında adıma hat aldım ve 15 yıla yakın bu hattı kullanmaktayım

TAKİP ET
Yaşadığı bu durum hakkında açıklamalarda bulunan Bibal,‘'2002 yılında adıma hat aldım ve 15 yıla yakın bu hattı kullanmaktayım. Birde zamanla farklı GSM hatlarda aldığım numaraları en fazla 1 yıl sonra kapatmış olmama rağmen arkadaşlarım GSM numaralarını sorgularken gördüğüm alanda daha önce bakmama rağmen üzerime 4 hattın olduğunu gördüm.''dedi.

Bibal, sözlerine şöyle devam etti:''Üzerimize bu kadar hat açılırken neden GSM şirketleri aktif numaralarımıza bu numara sizin adınıza açılmıştır bilginiz var mı? diye mesaj atıp yada aramazlar. Günde her konu hakkında bilgi mesajları atan bu GSM şirketleri konu müşteri güvenliği olunca nedense bu kadar ilgili olmazlar. Bu numaralar ile farklı işler yapılmış ya da terör örgütünün eline geçmiş olmuş olsa bunun hesabını kim verecek.''dedi.

‘'İNSANLAR MAĞDUR OLUYOR''

E-Devlet üzerinden giriş yapınca adına GSM hatlarının açıldığını dile getiren Bibal,''Bu bilgiler mobil sorgulama ile çıkmıyor sadece aktif görünen varsa gösteriliyor bu bilgide bir çok kullanıcıyı hataya düşürüyor.Tıpkı beni düşürdüğü gibi üzerime ev numarası olmamasına rağmen numara çıktı insanların bilgisi olmadan bu kadar kolay hat açılıp ve kullanılıyorsa bura da ilk önce bayilerin sonrada GSM şirketlerinin suçu olduğuna inanıyorum. Eğer dikkat etmeseydim bu hatlar tekrar açılıp ne için kullanıldığı belli olmayan ellerde gerçek kişilerin mağduriyetine sebep olacaktı.''

‘'GSM ŞİRKETLERİ BİLGİ VERMİYOR''

GSM şirketlerinin bilgi vermediğini belirten Ferhat Bibal,''Bu konuda arıyorsun ve kullanıcısı olduğu hattın bilgisini vermiyor. İlk önce bayiye gidilip şikâyet edilip sonra savcılık aracılığı takip edilmesi gerekiyormuş. Bununla ilgili yasal düzenleme yeterli olmadığından kullanıcılara gereken ceza verilmiyor tek temennimiz inşdigerah bu hatların kötü ellerde olmamasıdır. Bende bayiye gittikten sonra savcılığa giderek şikayet edecem. İnsanların mağdur olmaması için E- Devlet'e girerek mobil hat sorgulamalarının düzenli yapmaları gerekiyor. Türkiye'de hat açmak için nüfus cüzdanı fotokopisinin olması yeterli.''diye konuştu.

Bakmadan Geçme