ACI REÇETEYE RAZIYIZ

TAKİP ET
Son günlerde Türkiye ekonomisinin yönetiminde yaşanan görev değişikleri ve istifalar üzerine partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Yaşadığımız kritik dönemin ruhuna uygun şekilde, gerekiyorsa devlet ve millet olarak fedakarlık yapmaktan, acı da olsa doğru reçeteleri uygulamaktan kaçınmayacağız' ifadelerini kullanmıştı.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ifadelerinden sonra dolar kuru sert bir şekilde aşağıya düştü. Erdoğan'ın 'acı reçete' açıklaması karşısında 8 TL'nin altına gerileyen doların düşüşü devam ediyor.

Erdoğan'ın acı reçetelerinin ekonomiye yansıması elbette ülkeyi sıkıntıdan çıkartacaktır ama bizlere göre  büyük tedbir ve tasarruf devletin yapması gereken tasarruf.

Son yıllarda gerekliliği ve ne kadar ihtiyaç duyulduğu tartışmalı olan çok sayıda dev proje ve bütçeyi zorlayarak dış borcu artıracak derecede gereksiz yatırımlar yapıldı.

Özellikle tekrar tekrar bozulup yapılan yollar, Kömürhan köprüsü  ve tünelleri gibi çok da elzem olmayan projeler ile fayda-zarar dengesi çok hesaplanmadan hayata geçirilmiş ölü yatırımları bir süreliğine askıya almak gerekir diye düşünüyoruz.

Biliyoruz ki artık şehirlerimizin ihtiyacı olan birçok problemi Ak Parti çözdü. İlimizin en acil ve çözülmesi gereken problemi nedir dense, depremin bıraktığı olumsuzluklardan başka herhangi bir ihtiyaç ortaya çıkmıyor.

Hükümetimiz bu günden sonra yatırım ve istihdamı önceleyen projelere ağırlık vermeli. Özel şirketlere verdiği kredi, hibe ve değişik yardımları kendi bünyesinde oluşturduğu şirketlere vermeli. Ve devlet başta enerji ve tarım olmak üzere yeniden yatırım yapmalı ve işsizliğin önüne geçmeli.

Hanelerde artık hükümetimizin sağlık, eğitim, ulaşım ve diğer konularda yapmış oldukları güzel hizmetler konuşulmuyor. Evlerde işsiz olan üniversite mezunu ve onlarca sertifikası olan gençlerin işsiz oldukları konuşuluyor. Her evde işsiz, her evde homurdanma ve her evde hükümete bu konuda tepki var.

Sizin köprüleriniz ve yollarınızdan artık övgüyle bahsedilmiyor hatta  eleştiri alıyor. Aç insan için ne yolun ne de köprünün bir önemi yoktur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni ekonomi patronları bu konuya ağırlık vermeli ve çözümler üretmeli ve bu meseleyi birinci öncelikleri içerisine almalılar. Lüzumu yok biz acı reçetelere katlanırız ama yeter ki siz para yönetimini iyi yapın, gereksiz israftan kaçının.

Bu arada garantili geçişle yap-işlet-devret modeli  yol ve köprü yapmayın artık. İnanın siz bunlardan vazgeçince paramız köprü de tünel de yapmaya yeter de artar bile…

Bakmadan Geçme