3'tü 11 olmuş!

Geçtiğimiz gün 'fark şimdilik 3 puan' başlığıyla yazdığımız yazıdan dolayı Ak Partili dostlarımızın sitemine maruz kalmıştık.

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Zamanında yapılacak" diyerek tartışmalara kapıyı kapatsa da muhalefet cephesinin erken seçim ısrarı sürüyor. Hal böyleyken anket şirketleri de yaptıkları araştırmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

Son yerel seçimlerde İBB Başkan adayı İmamoğlu'nun Ak Partiye 7 puan fark atacağını söylediği için aforoz edilen ve seçim öncesi yurt dışına çıkmak zorunda kalan Hakan Bayrakçı'nın sahibi olduğu SONAR Araştırma, yaptığı anketin sonuçlarını yayınladı.

Anket sonuçlarına göre; yüzde 36.6'lık kesimin tercih ettiği CHP'nin oy oranı AK Parti'den 11 puan daha yüksek çıkarken, Ak

Parti ve MHP'nin toplam oy oranı da CHP'nin gerisinde kaldı.

SONAR'IN ANKETİNDEN ÇIKAN SONUÇLAR ŞÖYLE;

CHP: Yüzde 36,6

AK Parti: Yüzde 25.1

MHP: Yüzde 10,5

DEM Parti: Yüzde 9,3

İYİ Parti: Yüzde 6,7

Zafer Partisi: Yüzde 5,7

Yeniden Refah Partisi: Yüzde 4,3

Diğer: 3,0

Bu anketten sonra bizlerin “fark şimdilik 3 puan dememizin ne kadar haklı olduğu görüldü.

Aslında Ak Parti için anketlerin ortaya koyduğu bu sonuçlardan ziyade Ak Parti'nin bunun düzeltilmesi adına neler yaptığı önemli.

Cumhurbaşkanına sahte anketler verilerek SONAR anketinin ısmarlama ve kasıtlı olduğu mu söyleniyor, yoksa bunun gerçek olma ihtimaline karşı neler yapılabileceğine dair Erdoğan'a objektif raporlar mı sunuluyor?

Ak Partililerin, “ekonomiyi biraz düzeltir, enflasyonu düşürür, emeklilere de biraz zam verirsek bizden kaçan seçmeni tekrar kazanabiliriz” tesellisine sığınması, bu farkın daha da açılmasından başka bir sonuç getirmez.

Vatandaş Ak Parti'den genel merkez dukalığının bitmesini ve Erdoğan'ı yanıltan yakın çevresinin değişmesini bekliyor.

Erdoğan'ın bu isimlerin yörüngesinde kalması ve bunun devam etmesi, bırakın Ak Parti'nin farkı kapatması, daha da açılmasını getirebiliyor.

Yeni bir İsrail çıkışı hatta savaş provası bile Ak Parti'nin Genel Merkez imajını düzeltemez, Erdoğan'ın yeniden seçilmesini getiremez.

Bunu Anadolu insanı kendi irfanı ile görürken, teşkilat başkanları, seçim işleri başkanlığı, arge başkanlığı neden görmez ve adım atmaz, biz de buna yanarız…

Bakmadan Geçme