'29 Şubat' Akıllıca!

 Şubat ayının 28 gün olmasına karşın dört yılda bir 29 gün olması, özellikle özel günleri tören ve coşkuyla kutlama geleneği olan insanları, önce bir şaşkınlığa sonra da boşluğa düşürüyor.

TAKİP ET

Düşünün ki bu günde doğanlar, bu günde evlenenler üç yılı pas geçip sadece dört yılda bir bu özel anı kutlama imkânını bulabilecekler.

Elazığ'da 29 Şubatta doğan bebek sayısını bilmiyoruz ama nikâh kıymak için Elazığ Belediyesine dört müracaatın olduğunu ve bunun da çok planlanmadan yapıldığını haberlerden öğreniyoruz.

Yeni doğan ve yeni evlenenler işin belki bu birkaç yıl sorun olacak ama ilerleyen yıllarda avantaja da dönecek bir durum olarak değerlendirenler de var.

Düşünün her yıl evlilik yıldönümü ritüelini yapma zahmetine girmeyecek, bunun getirdiği hediye ve külfetten artık yılın bir lütfu olarak muaf olacaksınız.

Hayat pahalılığına, zamanla evliliklerde tükenen heyecan ve aşınan bazı duygular da eklenince sanki dört yılda bir kutlama çok kötü fikir değil gibi geliyor birçok insana.

Sanırız ki ekonomik koşullar, 29 Şubatı nikâh ve evlilikler için bundan sonraki dönemlerde daha cazip ve aranan bir tarih yapacak. Görünen o ki parayla mutluluk olmuyor ama hayat pahalı olunca evlilik ve doğum günleri de çok çekilir olmuyor ve hatta erkekler bunun altında kalıp ekonomik olarak ezilince mutsuzluk kaynağı da olabiliyor.

Tabi bunların tümü şaka. Evlilik ve doğum günü 29 Şubat olanları, dört yılda bir de olsa tebrik ediyor ve kutluyoruz.

Bakmadan Geçme