28 Ekim resmi tatil olacak mı?

28 Ekim 2024 Pazartesi, Cumhuriyet Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte merak edilen bir tarih oldu. Detaylar haberimizde...

TAKİP ET

Bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Salı gününe denk gelmektedir. 28 Ekim, Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu hazırlık olarak karşılamak amacıyla önemli bir gün olarak kutlanır.

28 EKİM YARIM GÜN MÜ?

Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre, 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlayacak olan bayram dolayısıyla, 28 Ekim'de çalışan özel sektör çalışanları yarım gün çalışacaklardır. Yani, çalışanlar öğleden sonra tatil yapacaklardır.

28 EKİM ÖZEL SEKTÖRE TATİL Mİ?

28 Ekim'de özel sektörde çalışanlar yarım gün izinli sayılacaklar. Yani sabah saatlerinde çalışacak, öğleden sonra tatil olacaklardır.

29 EKİM TATİL Mİ, KAMU KURUMLARI AÇIK MI?

29 Ekim, resmi tatil günleri arasında yer almaktadır. Bu nedenle, kamu kurumları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kapalı olacaktır. Ayrıca, 29 Ekim Pazar gününe denk geldiğinden, kamu çalışanları ek bir tatil günü olmayacaktır.

28 EKİM'DE OKULLAR TATİL Mİ, YARIM GÜN MÜ?

28 Ekim'de okullar yarım gün tatil olacaktır. Bu nedenle, üniversitelerde de 28 Ekim yarım gün olacak ve öğleden sonra tatil uygulanacaktır. Ancak, üniversitelerde ders durumu, okulların sabah ve akşam ders saatlerine göre değişebilir.

Bakmadan Geçme