180 DERECE SICAKLIKTA EKMEK KAVGASI !

Elazığ'da yolların asfalt yapımında çalışan  işçiler, yakıcı güneşin altında bir de yola döktükleri 180 °C'yi bulan asfaltın sıcaklığında adeta kav

TAKİP ET
Elazığ'da yolların asfalt yapımında çalışan  işçiler, yakıcı güneşin altında bir de yola döktükleri 180 °C'yi bulan asfaltın sıcaklığında adeta kavrularak ekmek parası kazanmanın mücadelesini yapıyorlar.  

13 kişilik ekiple yaklaşık günde 1 km yolu asfalt yaptıklarını söyleyen formen Muharrem ERGÜN '25 yıldır bu işi yapıyorum. Güneş sürekli tepemizde , asfaltın 160-180 °C arasında sıcaklığı  var. Asfaltın sıcaklığı  havanın sıcaklığı işimizi gerçekten çok zorlaştırıyor. Gün boyu doğal saunadayız dersem yanlış olmaz.   Ekip de çalışan bütün arkadaşlarım litrelerce soğuk su sıcaklığın tesirini en aza indirmeye çalışıyoruz. Petrol ürünü olduğu için zift dumanından zehirlenmemek için bol bol yoğurt yiyip ayran içiyoruz'dedi.

Çorum'dan çalışmak için geldiğini belirten işçilerden Hakan PERTAL'Çocuklarımın rızkını kazanmak için gurbet ellere geldik. Asfalt yapımında çalışmak gerçekten çok zor ama; ekmek paramızı da kazanmak zorundayız' diye konuştu.  

Günde 12 saat güneşin altında çalıştıklarını ifade eden Hacı KURAK   'Urfalıyım çalışmak için Elazığ'a geldim. Dışarıdan belki işimiz kolay görünebilir fakat; işimiz gerçekten çok zor.  Güneşin sıcaklığı birde asfaltın sıcaklığı bizi oldukça etkiliyor. Bizimde işimiz bu.  rızkımızı kavurucu sıcaklıkta kazanıyoruz' diye aktardı.  

Bakmadan Geçme