12 MAYIS'A KADAR BAŞVURMAK GEREKİYOR  

Erkan BAY/ Elazığ'da yatağa bağımlı kişilerin oy kullanabilmesi için gerekli raporları aile hekimleri verecek.12 Mayıs tarihine kadar başvurulması gerekiyor.

TAKİP ET


Sağlık Bakanlığınca, Elazığ İl Sağlık Müdürlüklerine gönderilen genelgeyle Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçiminde yatağa bağımlı kişilerin seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için gerekli raporun hazırlanması görevi aile hekimlerine verildi. 

LİSTE ELAZIĞ'DAKİ AİLE HEKİMLİKLERİNE GÖNDERİLDİ

Buna göre, Aile Sosyal Destek Programı tarafından kayıt altına alınan vatandaşlarla sağlık kurumlarına erişemedikleri için evde sağlık hizmeti alan kişilerin Elazığ'daki aile hekimliklerine  listesi gönderildi.

SEYYAR SANDIK KURULACAK

Aile hekimleri, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın imzasıyla Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 'Yatağa Bağımlı Kişiler İçin Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu' başlıklı genelge, Türkiye genelindeki tüm il sağlık müdürlüklerine gönderilmesi üzerine harekete geçti.

Buna göre, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin muhtarlık seçimleri hariç oy birleştirme işlemlerine ilişkin usul ve esasları belirlemek hükmü ile Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) yatağa bağımlı seçmenlerin oy kullanmalarını sağlamak için seyyar sandık kurulması görevi verildi.

SAĞLIK RAPORU ALMAK ZORUNDALAR

İlgili hüküm gereğince yatağa bağımlı seçmenlerin, anayasal haklarından faydalanmak için seyyar sandık talebinde bulunmalarını sağlamak amacıyla YSK tarafından düzenlenen ve Seyyar Sandık Kurulu Talep Formu ile birlikte 'engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu' veya 'hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu' ibaresinin yazılı oluğu sağlık raporunu ibraz etmeleri gerekecek.

 

Bakmadan Geçme