''AMACIMIZ, ELAZIĞ'IN ÜLKEYE KATKI SUNMASI ''

Milli Savunma Bakan Yardımcısı   Şuay ALPAY  'Mini Savunma Sanayi Zirvesine' katılmak için Elazığ'a geldi

''AMACIMIZ, ELAZIĞ'IN ÜLKEYE KATKI SUNMASI ''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Savunma Bakan Yardımcısı   Şuay ALPAY  “Mini Savunma Sanayi Zirvesine” katılmak için Elazığ’a geldi.

Mini zirve öncesi Elazığ Valiliğini ziyaret eden ALPAY’a;  Roketsan Yön. Kurulu Başkanı M. Emin ASLAN, Roketsan Genel Müdürü Selçuk YAŞAR, Askeri Fabrikalar Genel Müdürü Murat AKKAYA, TAI Yönetim Kurulu Üyesi  Burhanettin AKTI, Genel Müdür Yardımları ve Daire Başkanları eşlik etti.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı   Şuay ALPAY  burada yaptığı açıklamada “Beklentimiz  Elazığ’da  milli esaslarla yürüyen savunma sanayi de önemli işlere imza atılarak bu alanda ülkeye  katkı sunmak. Bunun içinde Elazığ’da ciddi bir zemin oluşturduk.  Bilindiği üzere sivil havacılık yüksek okulu benim milletvekilliğimde açılması kısmet olmuş ve önemli bir adım  oluşturmuştu. Bunula birlikte  Jandarma Genel  Komutanlığı  Diyarbakır’da konuşlandırılan hava unsurları ağırlıklı olarak buraya intikal ettiriliyor. Yine silahlı ve silahsız insansız hava aracı  “Anka”’dan bir tane var, 4 tane daha getirilerek burada  konuşlandırılmış olacak. Somut olarak ortaya çıkacak projelerle birlikte Elazığ’ın kısa zamanda nitelikli katma değeri yüksek bir alanda ekonomik  sıçrama yapmak için imkan bulacak”dedi.

Ambargolar Bizi  Daha da Güçlendirir

Bir gazetecinin Fırat Kalkanı Harekâtında zarar gören Leopard tanklarının parçaları için  Almanya’nın Türkiye’ye ambargo uyguladığı soru üzerine  ALPAY “Bu tür ambargolar ve kısıtlamalar bizi daha fazla güçlendirir. Bize ait olan yerli ve milli ürünlerin ortaya çıkması için imkan oluşturur. Onlar varsın yapacakları kötülükleri yapsınlar. Bu  kötülükler bizi kamçılar, motivasyonumuzu ve birliğimizi artırır. Şüphesiz önümüzde zorluklar oluyor ama bu zorlukların üstesinden gelmeyi bilen bir milletiz” diye konuştu.