Altını ve Doları Geride Bırakan Muhteşem Yatırım Fırsatı!

Piyasa dengesizliği hızla devam ederken, yatırımcılar en karlı seçeneklerini araştırmaya devam ediyorlar. Ağustos ayında dikkat çeken yatırım aracı belli oldu! Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Altını ve Doları Geride Bırakan Muhteşem Yatırım Fırsatı!

Yatırımcılar uzun süredir altını ve doları güvenli liman olarak tercih ediyordu. Ancak 2023 yılında durum değişti. Artık yatırımcılar borsaya akın ediyorlar. Türk yatırımcıları döviz, emtia, hisse senetleri ve kripto paralar arasından tercih yaparken, en karlı seçenek borsa olarak öne çıkıyor. TÜİK verilerine göre, Ağustos ayında Borsa İstanbul, diğer yatırım araçlarına kıyasla belirgin bir şekilde öne geçti. Altını ve doları geride bıraktı. Yİ-ÜFE ile değerlendirildiğinde, yurt içi üretici fiyat endeksi yüzde 10.56, tüketici fiyat endeksi ise yüzde 7.32 oranında artış gösterdi.

Borsa: En Karlı Yatırım Aracı

Amerikan Doları Yİ-ÜFE açısından yüzde 3.91, mevduat faizi yüzde 3.97, külçe altın yüzde 4.36, Euro yüzde 5.18, DİBS ise yüzde 10.44 oranında kayıp yaşattı. TÜFE bazlı değerlendirmede Amerikan doları yüzde 6.73, mevduat faizi yüzde 6.78, külçe altın yüzde 7.17, Euro yüzde 7.96, DİBS ise yüzde 13.06 oranında kayba uğradı. BIST 100 endeksi, üç aylık değerlendirmelere göre Yİ-ÜFE açısından yüzde 35.73, TÜFE bazında ise yüzde 33.47 oranında en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım araçlarından biri olarak öne çıktı. DİBS ise Yİ-ÜFE açısından yüzde 27.14, TÜFE bazında yüzde 28.35 oranlarında en çok kaybettiren yatırım aracı olarak belirlendi. 3 aylık, 6 aylık ve 12 aylık dönemlerde en çok kazandıran yatırım aracı borsa olmaya devam ediyor.