ALTIN FİYATLARI REKOR KIRIYOR

Çakmakcı, yaptığı açıklamada, Altın fiyatlarının bir hafta içinde yüzde 7 oranında artış gösterdiğini ifade ederek rekor kırdığını dile getirdi

ALTIN FİYATLARI REKOR KIRIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çakmakcı, yaptığı açıklamada, Altın fiyatlarının bir hafta içinde yüzde 7 oranında artış gösterdiğini ifade ederek rekor kırdığını dile getirdi.

Çakmakcı, sözlerine şöyle devam etti:’’Altın fiyatlarının çok yükselmesinin başlıca nedenleri İran ile Suudi Arabistan arasında yaşanan olaylardır. Ayrıca Çin büyüme hızının yüzde 10 beklentisinden yüzde 5’e kadar düşmesidir. Ülkemizde yaşanan terör olayları da altın fiyatlarının yükselmesine neden olan etkenler olarak dikkat çekiyor. Şuan altın fiyatları rekor kırıyor. Dünyada ve ülkemizde yaşanan bu olaylar son bulur ise altın fiyatlarının düşeceğine inanıyoruz. Aksi taktirde daha da fazla yükseleceğini tahmin ediyoruz. ’diye ifade etti.

‘’ALTIN FİYATLARININ YÜKSELMESİ KUYUMCULARI ZOR DURUMDA BIRAKTI’’

Altın fiyatlarının yükselmesinden dolayı Kuyumcuların oldukça zor dönemler geçirdiğini dile getiren Çakmakcı,’’Fiyatlardan dolayı vatandaşlar altın alamıyor. Özellikle altın satışları yok ama altın alımları oldukça fazla. Vatandaşlar elinde ki altınları bozdurarak zarar etmek istemiyor. Durum böyle olunca kuyumcular çok günler geçiriyor.2015 yılı bizler için çok zor geçti. Özellikle düğün sezonunda vatandaşlar altın almakta çok zorlandı. Bizlerinde satışları büyük bir düşüş yaşadı. İnşdigerah bu yaşanan olaylar son bulur ve altın fiyatları normale döner.’’dedi.