ALPAY,'ENDONEZYA HAVACILIK, SAVUNMA VE DENİZCİLİK'' FUARI'NA KATILDI

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay ALPAY, 'Endonezya Havacılık, Savunma ve Denizcilik Fuarı' açılış törenine katılarak fuara katılan Türk firmalarının stantlarını ziyare

ALPAY,'ENDONEZYA HAVACILIK, SAVUNMA VE DENİZCİLİK'' FUARI'NA KATILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay ALPAY, "Endonezya Havacılık, Savunma ve Denizcilik Fuarı" açılış törenine katılarak fuara katılan Türk firmalarının stantlarını ziyaret etti. Endonezya Devlet Başkan Yardımcısı Mohammed Yosuf Kdigera'nın Türk stantlarını ziyareti sırasında kendisine eşlik ederek firmalarımız hakkında bilgi verdi.
 

 

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay ALPAY,  "Endonezya Havacılık, Savunma ve Denizcilik Fuarı" kapsamında Endonezya Hava Kuvvetleri Komutanı, Genelkurmay Başkan Vekili ve Deniz Kuvvetleri Komutanı ile ikili görüşmeler gerçekleştiren ALPAY,"Endonezya Havacılık, Savunma ve Denizcilik Fuarı" kapsamında Anadolu Ajansı ile savunma sanayi ile ilgili görüşlerini açıkladığı röportajda:’’Türkiye'nin savunma sanayisinde ne kadar kuvvetli olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini ifade eden Alpay, "Bu fuarda deniz ve kara araçları olmak üzere iki alana ağırlık veriyoruz. Bizzat gelerek, firmalarımızın yanında olduğumuzu ve desteğimizi sergiliyoruz. Sadece kamuya bağlı firmaların değil, özel sektör firmalarında önlerinin açılmasını arzu ediyoruz.Bu bağlamda, hem Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın hem de Bakanımızın talimatlarıyla bu desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Çünkü biz özel sektörün desteklenmesi halinde savunma sanayide daha güçlü olacağımızı, daha ciddi imkân ve yeteneklere ulaşacağımızı ve bunun üzerine ülke ekonomisine katkı sağlayacağımızı hem biliyor hem de bunun gereğinin yapıyoruz."diye konuştu.

 

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, "Endonezya Havacılık, Savunma ve Denizcilik Fuarı" kapsamında Endonezya Kara Kuvvetleri Komutanı, Milli Savunma Bakanı, Kore Cumhuriyeti Tedarik İşleri Savunma Bakan Yardımcısı ve Malezya Savunma Bakan Yardımcısı ile ikili görüşme gerçekleştirdi.