'Alnınızı Karışlarız'

Eti Krom'a ait Alacakaya maden ocaklarında çalışan işçilerin hak talepleri gerekçesi ile başlattıkları eylemlere destek için geçtiğimiz gün Elazığ'a gelip işçi ve fabrika yetkilileri ile görüşen CHP heyeti, Salı gününe kadar herhangi bir adım atılmadığı takdirde konunun CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından grup toplantısında dile getirileceğini ve bu yanlışlığın tüm ülkeye duyurulacağını ifade etmişti.

'Alnınızı Karışlarız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumartesinden bugüne kadar fabrika yöneticilerinden herhangi olumlu bir açıklama gelmediği için CHP Genel Başkanı Özgür Özel, haklarını aramak amacıyla grev haklarını kullanan, bu nedenle hakaret ve tehditlere maruz kalan Eti Krom işçilerine destek verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şirketle bir görüşme yapacaklarını da belirterek Ali Rıza Yıldırım’dan işçilerin haklarını vermesini isteyerek şunları söyledi:“Nerede bir sorun varsa koşturuyoruz. Türkiye’nin neresi olursa olsun. Elazığ’dan çağrıldık. Elazığ Eti Krom işçileri “Yetiş CHP” dedi. Deniz Yavuzyılmaz, İlhami Özcan Aygün, Cevdet Akay ve ilin Milletvekili Gürsel Erol, bu hafta sonu onlarla birliktelerdi. Bir patron var. Devletten ihale ile krom madenini almış. Anayasaya göre madenler bizim. Bu şirket 60 dolara krom çıkarıyor, gidiyor bin dolara bunu yurt dışına satıyor. Bunun Türkiye’de dünya kadar şirketi, gemisi, dünyanın birçok yerinde satın aldığı limanları var. Bu şirketin çalışanları Temmuz ayı gelince enflasyon zammı istediler. Bir d maaşımızın yattığı bankayla patron anlaşıyor bize vermiyorlar promosyonları, promosyon hakkımızı istiyoruz deyip eylem yaptılar. 60 dolara hepimizin kromunu alıp bin dolara satarak zenginleşen Ali Rıza Yıldırım işçileri azarlıyor. ‘Kapatırım aç kalırsınız’ diyerek tehdit ediyor. Sen kimin madenini kapatıyorsun, sen kimsin? Seni kim şımarttı böyle? Madeni babasının malı sanıyor. Kapatırmış onları aç bırakırmış. Yarın görüşme var. O küstah Ali Rıza Yıldırım’a diyorum ya işçilerin hakkını verirsin ya da gelir alnını karışlarız”

Özgür Özel’in işçilerin sorununu bu derece keskin bir dil ve ifadeyle savunması ve söz konusu işletme sahibine yönelik sözleri, ana muhalefet partisinin Elazığ’ı ve Elazığ insanının sorunlarını ne derece savunduklarının ve takip ettiklerinin en yeni ve somut göstergesi oldu.

Tabi olayların boyutunu öğrenme amacıyla ilimize bir CHP heyetinin gelmesinde de, sorunun CHP grup toplantısın da Genel Başkan Özgür Özel tarafından tüm ülkeye duyurulmasında da ilimiz Milletvekili Gürsel Erol’un büyük payı ve katkısı var.

İlimiz sorunlarına  kayıtsız kalmayıp, olayları bir basın açıklaması ile geçiştirmek ve savma yerine milletvekillerini eylem yapılan alana getiren, işçilerin talebi ile birlikte fabrika yöneticilerini de dinleyen, sorunun çözülmemesi halinde konuyu grup toplantısında dile getireceklerini beyan edip bu sözde durulmasını sağlayıp Genel Başkan Özgür Özel’in konuşma metnine girmesini sağlayan tek siyasi Gürsel Erol’dur.

İşte bu tam da Elazığ’ın sesi ve sahibi olan bir milletvekili tavrı, duruşu ve mücadelesidir. Tebrikler CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Milletvekili Gürsel Erol için.