Alicenaplık Gösterdi…

Son dönemde orman yangınlarıyla Türkiye gündemini en çok meşgul ettiği günlerde düğüne gittiği için eleştiri oklarının hedefi olan Türk Hava Kurumu'ndan istifa haberi geldi. Yaklaşık 3 yıl önce kurumu yönetmek üzere atanan kayyum heyetinin başkanı Cenap Aşçı istifa etti.

Alicenaplık Gösterdi…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aşçı, geçtiğimiz hafta kurumda düzenlediği basın toplantısında 3 yılda yaşanan süreci özetleyen bir basın toplantısı yapmış adeta hesap vermişti. Aşçı’nın bu toplantının ardından odasını topladığı ve bu sabah itibariyle istifa dilekçesini imzaladığı öğrenildi.

Kayyum olarak atandığı görevde başarısız olan ve bunu resmileştirerek istifa eden Cenap Aşcı’nın bu tavrını erdemli, örnek alınacak ve alicenaplık gösterilmiş bir tavır ve duruş olarak önemsiyoruz.

Artık birileri de Cenap Aşcı’nın yaptığı gibi  başarısız olduğunu, bu ülkeye ve şehre hiçbir katkısının olmadığını görmeli ve istifa etmeli.

Şehrin yükünü almak yerine şehre ve ülkeye yük olan, görevini en iyi yaparak halkın takdirini ve duasını almak yerine siyasileri memnun etmeye odaklanan bazı bürokratların, şehrin sinesinde yük olmak yerine gerçeği kabul edip geri çekilme vakti gelmiştir.

Tabi bu zat-ı muhteremler kendilerini başarısız görmedikleri için, bu cümlelerin muhatabı olarak kendilerini asla görmezler ve kendilerine zerre toz kondurmazlar.  

Tamam, varsayalım ki bizler de size başarılı dedik. Ama vicdanınızın sesi sanki farklı şeyler haykırıyor gibi. Dinlemek lazım bu sesi.