Algıyı Düzeltin!

Ak Parti'nin hizmet ve eser siyasetinin seçim kazanmaya yetmeyeceğini, Ak Partinin en önemli sorunlarından birinin güven kaybı, yapılan usulsüzlükler ve haksızlıklar olduğunu sıklıkla ifade ediyoruz.

Algıyı Düzeltin!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaşananlar ve konuşulanlara bakılırsa bizlerin küçük bir Anadolu şehrinden gördüğümüz bu yalın ve çıplak gerçekleri en üst makamdakiler hala görmüyor olacak ki, “iyi anlatın” talimatına sığınılıyor. Nasıl mı? Okuyalım:

Geçtiğimiz çarşamba günü yapılan MYK toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan tarafından bir sunum yapıldı. Sunumda 5 bin kişinin katıldığı ankete yer verildi. Ankete göre, "Çevreye en duyarlı parti hangisi?" sorusuna vatandaşların yüzde 38'i AK Parti, yüzde 20'i ise CHP cevabını verdi. Katılımcıların yüzde 34'ü ise aynı soruyu "hiçbiri" diye cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise anket sonuçlarında AK Parti yüzde 38 oy alsa dahi, yüzde 34'lük bir kesimin "hiçbiri" cevabını vermesi sonrasında kurmaylarına, Kanal İstanbul'un ne kadar çevreci bir proje olduğunun vatandaşa anlatılması yönünde talimat verdiği öğrenildi. 

Erdoğan’a sunulan ankette iki gerçek var. Birincisi Ak Parti tarafından yapıldığı için taraflı olma ihtimalini de geçtik,  yüzde 34’lük bir kesim Kanalistanbul projesine olumlu bakıyor. Geriye kalan yüzde 66 gibi önemli bir oran projeyi çevreci bulmadığı gibi doğru bulmuyor.

İkinci gerçek yine yüzde 66 gibi bir oran bu projeyi faydalı görmemekle birlikte bu alanda büyük bir arazi rantı oluşturulduğunu ve bunun da belirli holding ve ülkelere peşkeş çekildiğine inanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan bu anket,  yüzde 66 gibi ciddi bir oranın, Kanal İstanbul’u çevreci ya da stratejik olarak önemli bir proje olsa dahi olaya birilerine rant sağlamak amaçlı görüyor.

Bu durum gerçekten böyle midir, birilerine arazi rantı sağlanmış mıdır, bu kesimin iktidara yakınlığı ve uzaklığı nedir bilemeyiz. Bildiğimiz ve Erdoğan’a sunulan anket de gösteriyor ki kanalistanbul’da algı olgunun çok çok ötesine geçmiştir. Ve insanların kafası algı ile olgu arasındaki yaman çelişkilerle med-cezir yaşamaktadır ve oldukça karışıktır.

Bizce Ak Parti, vatandaşlara Kanalistanbul’un ne kadar çevreci bir proje olduğunu anlatıp boşa zaman kaybedeceği yerde, o bölgede yaşanan arazi devir ve paylaşımlarını şeffaf bir şekilde paylaşsa ve olası betonlaşma kaygılarını izale etmeye çalışsa daha isabetli olur. Yoksa bu iş ne hizmeti anlatmakla ne de çevreci olunduğunu ispatlamayla olur. Ak Parti havanda su döverse gelecekte ne gurur duyduğu dev projeler ne de kanalistanbul kalır ve “şimdi uzaklardan bakan ben oldum” şarkısı eşliğinde İstanbul’a değil ama açılan kanalın inşaatına  uzun süre bakakalır. 

Bunun için diyoruz ki Ak Parti, hizmet ve eser siyasetinden  vazgeçip, parti ve yöneticileri hakkındaki algının ne olduğuna dair bir anket yapsın. İkinci anketini de bozulan algıyı nasıl düzetiriz diye teşkilatlara sorarak yapsın.

Anket yapılsın ve gerçekler karşısında ağlansın ki gözyaşlarıyla belki kurtulur gemi.