Aktağlı'dan Esnaf ve Ticaret Odalarına Çağrı

Büyük Birlik Partisi Elazığ İl Başkanı Emrah Aktağlı Koronavirüs nedeniyle uygulanacak olan 17 günlük tam kapanma hakkında açıklamalarda bulundu.

Aktağlı'dan Esnaf ve Ticaret Odalarına Çağrı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aktağlı uygulanacak olan kapanmanın zaten zor durumda olan esnafı daha da zor durama sokacağını kaydederek şu ifadelere yer verdi; Ülkemiz ciddi bir buhrandan geçmekte bir yılı aşkın bir süredir Dünyayı kasıp kavuran salgın belasıyla uğraşmaktadır. Milletimiz sağlık çalışanları başta olmak üzere Devletimizin tüm birimleriyle bu mücadeleyi vermekte sıkıntılar had safhaya ulaşmış bulunmaktadır. Gelinen noktada 17 günlük kapanmayla birlikte aylardır sıkıntı içerisinde olan esnafımız daha da zorlu bir sürecin içerisine girmiş elektriğini doğal gazını kirasını bu kapanmayla birlikte hiç ödeyemeyecek bir hale gelmiştir.

 'ZAMAN, OLANIN OLMAYANA VERME ZAMANIDIR. ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?'
Bu noktada Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici’nin aylar önce yapmış olduğu bir çağrıyı hatırlatarak bizde buradan bir çağrı yapmak istiyoruz. Biliyorsunuz, Genel Başkanımız TBMM de grubu bulunan partilerin almış oldukları hazine yardımından vazgeçip adil bir şekilde bu yardımın, ki yaklaşık 480 milyon lira, zor durumda olan esnaf vatandaşlarınıza dağıtılmasını teklif etmişti.

ESNAF VE TİCARET ODALARINA ÇAĞRI
Biz de buna ilaveten şu teklifte bulunmak istiyoruz: Yıllarca esnafın vermiş oldukları aidatlarla ve bir takım ücretli belge satışlarıyla kasalarını dolduran Ticaret Odaları ve Esnaf Odalarının kendi personel ve giderlerini bir kenara ayırıp kasalarında ve banka hesaplarında bulunan paraların her oda kendi zor durumda olan esnafını tespit ederek adil bir şekilde dağıtmasını gerekiyorsa yönetim kurullarında karar alarak daha olmazsa bağlı bulundukları TOBB Esnaf Odaları Birliği Federasyon Konfederasyon ve dahi Ticaret Bakanlığıyla ortak gerekli olan kanun değişikliklerini yaparak bu talebimiz göz ardı edilmemeli, bu süreçte hiç olmazsa esnafımıza bir can suyu sağlamalıdırlar.

Öte yandan, özel bir talep olarak tarafıma iletilen kontak kapatmak zorunda kalan Servisçiler Birliğinin sorunlarına da el atılması ve çözümü noktasında ilgili birimlerin harekete geçmesini ivedilikle talep etmekteyiz.”dedi.