Aksu:'Sektörümüzün Sorun Ve Beklentileri İlgili Mecralara İletilmiştir'

Kısa adı KURSDER olan, Elazığ Özel Öğretim Kursları ve Muhtelif Kursları Geliştirme Derneği Başkanı Veli Aksu, açıklamalarda bulundu. 

Aksu:'Sektörümüzün Sorun Ve Beklentileri İlgili Mecralara İletilmiştir'

Aksu yaptığı açıklamada,“ Kısa adı KURSDER olan, Elazığ Özel Öğretim Kursları ve Muhtelif Kursları Geliştirme Derneği olarak, İlimizdeki Özel Eğitim Kurumları ve Kurslarının sorun ve beklentileri hakkında hazırlamış olduğumuz rapor ve taleplerimiz Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Asilhan Arslan tarafından her zaman takip edilmiş ve ilgili kurumlar nezdinde çözüm aranmıştır.
Özellikle pandemi sürecinde çok zor durumda kalan sektörümüzün bu süreçte beklentileri ve talepleri Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB çatısı altında Sayın Elazığ TSO Başkanımız Asilhan Arslan tarafından gündeme taşınmıştır.
Son olarak 2021 yılı Aralık ayı içerisinde TOBB Konsey Toplantısında sektörümüzün önemsediği;
Tüm öğretmen adaylarının özel öğretim kurslarında istihdamının sağlanarak atama probleminin çözümü,
Tek ders sınırlamasının kaldırılarak kayıt dışı ruhsatsız (kaçak) kursların kapanması, haksız rekabetin önlenmesi ve en önemlisi gençlerimizin bakanlığa bağlı kurumlarda güven içerisinde eğitim öğretimlerinin temini,
Ders sınırlaması kalktıktan sonra, MEB tarafından denetleme yapılarak kayıt dışı kurslar kayıt altına alınarak, Ülkemizin vergi gelirlerinin artışına katkı sağlanması, işverenlerimizin de kazançlarının artması hususundaki taleplerimiz TOBB Konseyinde gündem olmuş ve raporlanmıştır.
KURSDER olarak hazırladığımız sektörümüzün sorun ve beklentilerini içeren her talebimiz ve raporumuz Sayın Arslan tarafından takip edilmiş ve ilgili mecralara taşınmıştır. KURSDER olarak kendilerine ilgileri ve destekleri adına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.”dedi.