Aksoy: 'Eksiklikler Bir An Önce Giderilsin'

Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz ve manşetimizden 'Bu Ayıp Kimin' diyerek duyruduğumuz kanyonların yol ve tesis eksikliği konusuyla ilgili bir açıkalama da Ak Parti Meclis Üyesi Turgay Aksoy'dan geldi.

Aksoy: 'Eksiklikler Bir An Önce Giderilsin'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kanyonlarla ilgili eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyleyen  AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Turgay Aksoy, "Kanyonlarla ilgili açıklamalarda bulunduk. Buradaki eksiklikleri dile getirdik. Burada mutlaka bir yolun olması, ulaşım noktasında insanların bu noktada sıkıntı yaşaması, tur için alınan teknenin ilçemize gelmemesi. Gelen misafirlerimize zorluk çıkarması gibi. Buradan dile getirdik ama valiliğin bu konuda hiçbir çalışması olmadı. Çünkü kanyonlar Yatırım A.Ş.’ye devredildi. Bu anlamda hiçbir hizmet bugüne kadar sunulmadı" dedi. 

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım zamanında keşfedilerek ulusal basında tanıtımı yapılan Karaleylek ve Saklıkapı Kanyonlarına yol olmadığı için sosyal medyada yayınlanan ulaşımın traktörlerle yapılması görüntüleri, büyük tepki çekmişti.

Hakimiyet Gazetesi'nin manşetinden duyurduğu olayla ilgili bir açıklamada AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Turgay Aksoy'dan geldi. Aksoy, Elazığ Valisi Erkaya Yırık'ı kanyonların bulunduğu bölgeye davet ederek burayı görünce gerekli talimatları vereceğine inandığını belirtti. 

İşte Turgut Aksoy'un açıklaması:

"Geçen hafta kötü bir hadise yaşandı. Kötü derken ilçe için, il için, bir turizm için yapılan işlerin ne kadar kötü olduğunu gördük. Buda bizi ziyadesi ile üzdü. İlçemize Ankara’dan gelen bir tur şirketi, tur teknesi olmadığı için Karaleylek Kanyonunu gezemedi. Saklıkapıyı gezmek için araçla gitmek gerekiyordu ama yolların olmamasından dolayı Saklıkapıya gidemedi. Orada bir şekilde muhtara ulaşılmış. Muhtar vatandaşın birinden traktör istemiş, römorka bindirerek bir şekilde turizm yapmaya çalışıyoruz. Burada duyarsız davranışın kimseye bir faydası olmayacağını, bölgeye sıklıkla sorunlar yaşatacağını hepimiz biliyoruz. Sayın valimizin bu konuyla ilgilenmesini istiyoruz. Gerekirse kanyonlarımıza gelip görmesinin faydalı olacağını düşünüyoruz. Kendisinin de o talimatı vereceğini düşünüyoruz. Bir an önce o kanyonlarının eksikliklerinin giderilmesini talep ediyoruz. Teşekkür ederim"

Aksoy: 'Eksiklikler Bir An Önce Giderilsin'
Aksoy: 'Eksiklikler Bir An Önce Giderilsin'