Akşener'den Siyasi Final

31 Mart yerel seçimlerinden sonra İyi Parti'de de Meral Akşener koltuğu Müsavat Dervişoğlu'na bıraktı.

Akşener'den Siyasi Final
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Adalet Peşinde" sloganıyla Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen İyi Parti'nin 7. kuruluş yıl dönümü programına katılan Akşener, programı protokolden takip etti.

Törene eşiyle katılan Akşener'in kürsüye çıkmaması ve kurucusu olduğu partinin kuruluş yıl dönümü programında konuşma yapmaması dikkat çekti.

Halefi Dervişoğlu'nu dikkatle dinleyen Akşener, konuşmasından sonra yeni Genel Başkanı'nı sarılarak tebrik etti.

Ankara'daki son gününde partisinin programına katılan Akşener, burada konuştuğu gazetecilere yarın Ankara'daki evini kapatarak tamamen İstanbul'a taşınacağını söyledi.

Ve böylece Akşener hem iyi Parti hem de siyasete serüvenine noktayı koydu.

Refahyol hükümetinin İçişleri Bakanı olarak  28 Şubatçı generallerin hedefi olan hatta ağır küfür ve hakaretlerine maruz kalan Akşener, hangi ittifakta, hangi konumda olursa olsun milli kimliğinden ve duruşundan ödün vermedi. Hatta Kılıçdaroğlu’nu tek başına Cumhurbaşkanlığını layık görmediği için İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın da cumhurbaşkanı yardımcısı olmasını 6’lı ittifakı bozma pahasına  dayattı ve başarılı oldu.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra onurlu bir duruş sergiledi ve mağlubiyetin tüm suçunu kendi üzerine alıp istifa etti.

Bununla birlikte 6’lı masanın handikap ve tehditlerini görerek “iyi ki biz seçimi kazanmamışız” mealinde açıklamalarda bulundu.

Akşener, şimdilerde Ankara’dan da ayrılarak İstanbul gibi şiir bir şehre taşındı. Hem de şiir gibi bir güz mevsiminde. 

Türk siyasetinde, duruşu, delikanlı çıkışları, devletini ve milletini her zaman önceleyin bir Akşener geçti. Sağlık ve afiyetle mutlu yılları olsun.