Akşener de Pertek'e 'Köprü' Dedi

Hakimiyet Gazetesi olarak, ortak akıl ve makul taleplerin her zaman yanında ve hatta çoğu kez bizzat kendimiz gündeme getirerek müdafii olmuşuzdur.

Akşener de Pertek'e 'Köprü' Dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrimizin  elzem ve hayati öneme sahip sulama  ve Pertek köprüsü gibi önemli projeleri yerine çok da zaruri olmayan projelere kaynak aktarılmasının yanlışlığını sıklıkla dile getirmiş ve hatta bu özelliğimiz dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’a da iletilince, “Kömürhan köprüsü çok acil değil  diyenler oluyormuş” göndermesine muhatap olmuştuk.

Hakimiyet olarak yıllardan  beri üzerinde durduğumuz bir talep de Pertek köprüsüydü. Özellikle yaz aylarında oluşan araç kuyrukları bu köprünün ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunun da göstergesiydi.

Bizlerin bu çıkış ve çırpınışları  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de de karşılık buldu ve Pertek Köprüsünün yapılması ile ilgili açıklama yaptı. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Tunceli Milletvekili  Polat Şaroğlu’un dile getirdiği feribotların yetersizliği konusunu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Grup toplantısında gündeme getirdi ve köprünün bir an evvel yapılmasını istedi.

Muhalefetin bu denli üst perdeden talebi ve sorunu dile getirmesi ilgili bakanlıkları ne kadar ilgilendirir ama bölgede değişik alanlarda iş yapan müteahhitleri yakından ilgilendirir diye düşünüyoruz.

Köprü ile müteahhit ne alaka demeyin lütfen. Zira son yıllarda ülkenin ve vatandaşın ihtiyaç duyduğu hizmet ve projelere  ilgili bakanlıklar değil müteahhitler karar veriyor. Nasılllığı konusunda somut örnek mi istiyorsunuz? O zaman yarını bekleyin ve örneklerini görün diyoruz. İnanın çok şaşıracak ve “yazık” diyeceksiniz..