AKSA Şaşırtmaya Devam Ediyor !

Elektrik dağıtım şirketi  AKSA,  Arap Baba Türbesi'nin 2008 yılında yapılan tadilatından sonra  ön ve arka  avlusuna takılan 2 adet projektörün elektri

AKSA Şaşırtmaya Devam Ediyor !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elektrik dağıtım şirketi  AKSA,  Arap Baba Türbesi’nin 2008 yılında yapılan tadilatından sonra  ön ve arka  avlusuna takılan 2 adet projektörün elektriğini keserek hizmetlerine bir yenisini daha ekledi (!) Harput’ta en çok ziyaret edilen  yerlerin başında gelen ve akşam 21:00’e kadar açık olan  oldukça dik merdivenlerden  inilip çıkılan  türbenin  dış aydınlatmasının olmaması birçok kazaya da davetiye çıkarıyor. 

7 yıldır  Arap Baba Türbesi’ne baktığını söyleyen türbedar   Mehmet Ali HAMARAT “ 16 gün önce AKSA şirketinden  gelip   projektörlerimizin elektiriğini kestiler. Gerekçe olarak artık şirketin bu elektriği  veremeyeceklerini  sokak aydınlatmalarının belediyeye devredildiğini söylediler. Bu sorunumuza kimse çözüm bulamadı. Akşam türbe etrafının  karanlık olmasından dolayı vatandaşlarımızın sürekli şikayetleri ile karşı karşıya kalıyorum. 7 yıldır buradayım, ilk defa böyle bişeyle karşılaştım” dedi.

 

Türbe avlusunun karartılmasına bir türlü anlam veremediklerini ifade eden vatandaşlar “ Akşam karanlık olunca türbe avlusuna inmek isteyen kişi ya da kişilerin başına üzücü bir hadise gelse bunun sorumlusu kim olacak. Burası bir eğlence yeri değil. Kutsal bir mekan insanlar burada dua ederek huzur buluyorlar. AKSA şirketi , insanlara  manevi bir huzuru bile çok görüyor. Bu tür yerlerle uğraşacağına elektriği ev ve işyerlerinde  kaçak kullananlarla  mücadele etsinler. Yetkililerin bir an önce bu sorunu çözüme kavuşturması gerekiyor” diye görüş belirttiler.

 

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü’nden  görüşüne başvurduğumuz  yetkililer;  türbenin bakım ve onarımını  kendilerinin yaptığını türbe ve bitişiğindeki mescidin aydınlatmasının  bir elektrik sayacına bağlı olduğunu avluda aydınlatma için kullanılan projektörlere  ise türbe girişindeki sokak aydınlatma direğinden elektrik  geldiğini  ifade ederek;  avlunun yeniden aydınlatılması için gerekli yerlere başvuru yaptıklarını   sorunu en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını belirttiler.