Akman'dan Yaşanan Olaylara Farklı Bakış

Geçtiğimiz gün Elazığspor-Kelkit Hürriyetspor arasında gerçekleşen futbol maçı sırasında bir takım gerginlikler yaşandı.

Akman'dan Yaşanan Olaylara Farklı Bakış

Elazığ gündemine bomba gibi düşen görüntülerde Elazığspor taraftarının “PKK dışarı” şeklinde kabul edilemez hakaretlere ve bazı polisler tarafından orantısız şiddete maruz kaldığı net bir şekilde ortaya çıktı. 

“HAFTA SONU OYNANAN KELKİT-ELAZIĞ MAÇI SPONTENE OLARAK GELİŞEN BİR OLAY DEĞİL, TAM AKSİNE GELECEĞE MATUF VE ORGANİZE BİR EYLEM OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Elazığlı Hemşehrimiz Ahmet Akman, konuyu farklı bir şekilde ele aldı. Akman yaptığı açıklamada Elazığ’ın gözden çıkarıldığını ve çevre iller tarafından paylaşılacağını belirtti.

Akman'dan Yaşanan Olaylara Farklı Bakış

Ahmet Akman, “Ergani’nin il olması için yapılan lobi faaliyetleri artarak devam ediyor. Muhtemelen Yerel seçimlerden sonra hayata geçirilecektir. Elazığ artık gözden çıkarılmıştır yeniden parçalanması (Geçmişte Bingöl-Tunceli-Diyarbakır-Malatya arasında paylaştırıldığı gibi)gerekiyor. Hafta sonu oynanan Kelkit-Elazığ maçı spontene olarak gelişen bir olay olmadığı, tam aksine geleceğe matuf organize bir eylem olduğunu gösteriyor.” dedi.

“MEVCUT MİLLETVEKİLLERİNİN GEÇMİŞE YÖNELİK BİR SİYASİ HAFIZALARI OLMADIĞI İÇİN GELECEĞE YÖNELİK BİR ÖNGÖRÜLERİNİN OLMASI BEKLENEMEZ”

Elazığ’ın 28’inci dönem Milletvekillerinin şehre dair siyasi hafızalarının olmadığını belirten Akman,
“Mevcut milletvekillerinin geçmişe yönelik bir siyasi hafızaları olmadığı için Geleceğe yönelik bir öngörülerinin olması beklenemez… Tıpkı, ilkokulda bizlere öğretildiği gibi; UYU UYU YAT UYU… UYU UYU CİN ALİ UYU...

Ovaları susuzlaştırılmış, madenleri imtiyazlı holdinglere deplase edilmiş, sosyokültürel olarak kimliksizleştirilmiş, Türkiye’nin Güvenliği Açısından Stratejik Öneme Haiz Şehrimizi Bu Hale Getiren Kişi Ve Kurumlarla Hesaplaşmamız Kaçınılmazdır” şeklinde konuştu.