Ak Vekiller: 'Gecikiyoruz'

Meclisin tatil sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla seçim bölgelerine giden ve halkla buluşan Milletvekillerinin genel merkeze ilettikleri ortak raporda ilginç görüşler ortaya çıktı. Raporda, muhalefetin illerde ve sosyal medya aracılığı ile başlattığı karalama kampanyaları, yalan ve dedikodular ile ortamı çok fazla zehirlemesine karşın 'biz de bu yalan ve iftiralara yanıt vermekte gecikiyoruz' tespiti oldu.

Ak Vekiller: 'Gecikiyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meclisin tatil edilmesi ile birlikte Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Türkiye'nin dört bir tarafına  dağılan AK Partili milletvekilleri vatandaşın nabzını tuttu.

YURDA DAĞILDILAR
Pandemi nedeniyle vatandaşla eskisi kadar bir araya gelemeyen AK Partili milletvekilleri, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla TBMM'nin kapanması ile birlikte Türkiye'nin dört bir yanına dağıldı.

Vatandaşı dinleyen ve yerinde tespitler yapan milletvekilleri bunları parti genel merkezine iletiyor. TBMM'nin açılması ile birlikte vatandaşın beklentilerinin giderilmesi, sorunların çözülmesi için bir dizi önlem devreye sokulacak.

EN ÖNEMLİ SORUN: YALAN VE DEDİKODU 
Sahada halkla buluşan ve onlarla görüşen Milletvekillerinin en önemli tespitleri, muhalefetin illerde ve sosyal medya aracılığı ile başlattığı karalama kampanyaları, yalan ve dedikodular ile ortamı çok fazla zehirlemesi oldu.

“GEÇ KALIYORUZ”
 Muhalefetin ve sosyal medya kullanıcılarının yalan yanlış beyanları karşısında anında refleks gösterip bunu çürütemediklerini iddia eden Milletvekilleri;  "Biz de bu yalan ve iftiralara yanıt vermekte gecikiyoruz. İnsanlar en uçuk şeylere bile inanabiliyor. Hızla yalanları ortaya çıkartıp büyümesini önleyecek bir sistem kurmalıyız" önerisini getirdiler. 

DAHA HIZLI VE ETKİN OLUNACAK
Partinin önümüzdeki dönemde bu konuda çok daha hassas olacağı bildirildi. Teşkilatlar il ve ilçelerinde çıkan yalan ve dedikodular büyümeden yanıt verecek. Sosyal medya için de bir sistem kurulacak.

YEREL SORUNLAR ÇÖZÜLECEK
Türkiye'nin büyük alt yapı yatırımlarını gerçekleştirip ülkenin bu konudaki sıkıntıları çözmesi sahaya da yansıdığına, yol, köprü, havaalanı gibi temel sorunlar çözüldüğüne dikkat çeken milletvekilleri, vatandaşlardan kendi şehirlerine yönelik daha mikro, yani yerel taleplerin öne çıktığını dile getirdiler.

Bu eleştiri ve talebi alan AK Parti'nin de önümüzdeki dönem politikalarını buna göre şekillendireceği ve illerin öne çıkan ve en çok talep edilen üç probleminin 2023 seçimlerine kadar çözüleceği belirtiliyor.

MUTFAK BİZİ ÇOK ZORLUYOR
Sahadaki gözlemlerinde en çok şikâyet aldıkları konuların başında fahiş fiyatlar olduğunu Genel Merkeze rapor eden Milletvekilleri, bu konuda yeni önlemler alınmasını, denetimlerin yanı sıra çiftçinin girdi maliyetlerinin azaltılması, emekliler gibi kesimlerin sıkıntılarının giderilmesi için de bazı adımlar atılması bekleniyor.

ELAZIĞ’A NASIL YANSIR?
Ak Parti’nin halkın ve sahanın sesini duymak ve talepleri dinlemek üzere ülke genelinde görevlendirdiği milletvekillerinin sunduğu raporların Elazığ’a nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

Şehrin en önemli sorunu olmasına rağmen yıllardan beri ihmal edilen Uluova ve Kuzova sulama  projesi ile Pertek köprüsü gibi sorunların bu süreçte çözülüp çözülemeyeceği, milletvekillerinin bu konuda nasıl bir çalışma ortaya koyarak 2023 seçimlerine yansımasının nasıl olacağı merak ediliyor.