AK Partiyi Kim Eritiyor?

Erken seçim tartışmaları şimdilik rafa kaldırılmışken yapılan anketler partilerin oy oranları hakkında ışık tutuyor.

AK Partiyi Kim Eritiyor?

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, katıldığı canlı yayında son seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. AK Parti'nin birinci parti olarak çıkmaya devam ettiğini belirten Kulak, "Makas CHP ile son derece kapanmış durumda. Bu CHP'nin oyu arttığı için değil AK Parti'nin oyu azaldığı için. AK Parti'de erime devam ediyor. CHP'yle çok yaklaştılar kafa kafaya geldiler." dedi.

Ak Parti nasıl erimesin.. Parti de  öylesine ufuksuz,vizyonsuz ve ne söylediğini, sözün nereye gittiğini fark edemeyecek kadar bilgisiz  bazı isimler var olduğu sürece erime kaçınılmaz ve mukadder olur.

İstanbul seçimlerinin yenilenmesi ve daha ağır bir hezimet yaşanmasının  tek müsebbibi, “hiçbir şey olmamışsa bile bir şey olmuştur “ gibi garabet bir açıklamanın sahibi olan Ak Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, vatandaşların “Belediye başkanlarını ve milletvekillerini sahada daha az görüyoruz” eleştirilerine ilişkin olarak, "Ben nereye adım atsam bu eleştiriyle karşılaşıyorum. Bu eleştiri bizi sevindiriyor. Eskiden ‘Milletvekilinin ne işi var bu sokakta, mahallede, köyde’ derken, şimdi çok sık gittiğimiz yerlerde bile ‘Biz sizi daha sık görmek istiyoruz’ dediler. Dolayısıyla bu adeta AK Parti ve AK Partili milletvekilleri, Cumhur İttifakı ve Cumhur İttifakı'nın milletvekillerine hâlâ bel bağladığını gösteriyor" demiş.

Vatandaşın bu eleştirisine verilen cevap, zorlama yorumdan çok çok öte bir ufuksuzluğu ve  vizyonsuzluğu  ifade eden anlamsız  bir yaklaşım.

Ve bu isim bugün Ak Parti’nin kurmayları arasında... Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışsın, didinsin adeta hayatını ortaya koysun, böylesine birkaç sorumsuz partilinin söylemi sonucu oy oranı düşsün.  

Ali İhsan Yavuz’a söyleyecek bir sözümüz yok. Adamın yeteneği  ve kalibresi tescilli haliyle  ortada. Ve her konuşması kırıp dökmesine rağmen adam hala aynı görevde ve aynı konumda. Demek ki parti üst kademesi de artık bırakmış halkın ne düşündüğünü ve ne hissettiğini.

Yazıyı, Mehmet Ali Kulat’ın,  “CHP'nin oyu arttığı için değil AK Parti'nin oyu azaldığı için AK Parti'de erime devam ediyor” cümlesinden hareketle; “CHP halka umut olduğu için değil, Ak Parti böylesine yeteneksiz  isimler sebebiyle umut olmaktan uzaklaştığı ve Yavuz gibi isimler hala parti adına arz-ı endam ettiği için eriyor. Başka bir ifadeyle Ak Parti’yi muhalefet değil kendi adamları eritiyor.