Ak Parti'ye Alternatif Al Parti mi Geliyor?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce İYİ Parti'den istifa eden 27. Dönem Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, yeni bir parti kuracağını resmen ilan etti.

Ak Parti'ye Alternatif Al Parti mi Geliyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Partinin kuruluşunun sonbaharda gerçekleşeceğini söyleyen Ağıralioğlu, parti binasını ise Ankara Turhan Güneş Bulvarı’nda tuttu. Hazırlıklarına hız kesmeden devam eden Ağıralioğlu kuracağı yeni parti ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yeni parti ismi için 'Adalet, ahlak, liyakat' vurgusu yapılacağını söyleyen Ağıralioğlu, ismin henüz belirlenmediğini şimdilik bazı öneriler olduğunu söyledi. Ağıralioğlu, kendisine tavsiye edilen isimlerin "Güçlü Parti, Adalet ve Liyakat Partisi (AL Parti)" olduğunu ancak partinin isminin çok mühim olmadığını asıl olanın yapılacak işler olduğunu belirtti.

DEVA ve Gelecek Partilerindeki isimlerin milletin kendilerine açtığı alanı büyük bir teveccühle kullanamadıklarını ifade eden Ağıralioğlu, "DEVA ve Gelecek beklentinin çok altında kaldı. Oradaki milletvekillerinin taşıyabilecekleri bir yük vardı ama orada bu siyasi imkânın olmadığı görülüyor. Orada çok kıymetli milletvekilleri bulunuyor. Onların önümüzdeki dönemde memleket yükü çekmek adına, memleket için yeni siyasi kombinasyonlar içerisinde olabileceğini düşünüyorum." dedi.

Ağıralioğlu’nun Deva ve Gelecek Partisi içindeki alanında uzman ve yetkin milletvekillerine yönelik bu çağrısı kabul görürse bu dönemin yeni cazibe merkezi Ağıralioğlu’nun partisi olabilir.

Hemşehrimiz eski Merkez Bankası Başkanı İbrahim Halil Çanakçı gibi Deva Partisinde önemli kişiler var ve bunların ülkeye hizmet etme heyecanları var.

Ve yine desteklediği partilerden memnun olmayıp  sandığa gitmeyen, gitse dahi bugüne kadar oy vermediği ve vermeyi düşünmediği partilere oy veren önemli bir kitle varsa ve siyaset tükenme ve tıkanma noktasına gelmişse Al Parti siyasetin yeni toplanma merkezi olacak gibi.