Ak Parti, Vekilleri Fırçalayacak (Mış)

31 Mart yerel seçimlerindeki oy kaybının nedenlerini araştıran fakat hiçbir adım atamayan AK Parti kurmayları, bu kez vekillere sardılar.

Ak Parti, Vekilleri Fırçalayacak (Mış)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kendi vekillerinin TBMM performans faaliyetlerini raporlayan Genel Merkez,  100'e yakın milletvekilinin yasama faaliyetlerinde aktif rol almadığını tespit etti.

Ak Partinin üst düzey yetkilileri, Temmuz zamlarıyla birlikte maaşları 170 bin TL'ye yükselen vekillere bu konuda uyarılarda bulundu ve dikkatleri çekildi.

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, meclis çalışmalarına katılmayıp devamsızlık yapan milletvekillerini daha önce "Bu millet size hakkını helal etmez. Ben de etmiyorum" sözleriyle uyarmıştı.

Cumhurbaşkanının uyarısını ciddiye almayıp bildiğini okuyan milletvekilleri, Ak Parti kurmaylarını asla, kat’a ve hiç takmaz.

Yapılan çalışmaya göre en çok devamsızlık gösteren milletvekillerinin önemli bir çoğunluğu ilk kez seçilen milletvekilleriymiş.

Aferin milletvekillerine, oh olsun Ak Partiye… Siz, samimiyeti, sadakati, misyona bağlılık ve her şeyden önce siyaset yapmayı manevi bir mesuliyet olarak gören isimleri listeye almaz, televizyonda partiyi öven birkaç cümle kurdu diye lüks yaşam ve gösteriş meraklısı isimleri listeye yazarsanız bunu da hak edersiniz.

Yurtdışında yediği yemeği, milyarlık kol saatini paylaşmakta bir beis görmeyen, milletvekilliğini iş takipçiliği ve ihaleden komisyon alma seviyesine düşüren isimleri milletvekili yaparsanız onlar da “yoğun işlerinden” dolayı meclise gelmeyip dışarda muhtemelen de Çukurambar kafe ve lokantalarında iş ve para koparmamanın derdinde olurlar, mesailerini buralarda harcarlar.

Dolayısıyla Ak Parti Genel Merkezi, devamsız vekillere fırça atacağı yerde bu adamları kim listeye koyduysa onlardan hesap sormalı. Tabi bu da çok zor…