Ak Parti ve İYİ İttifakı Olur mu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel seçimler öncesinde İYİ Parti'ye ittifak çağrısında bulunması Ankara'da büyük ses getirdi.

Ak Parti ve İYİ İttifakı Olur mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bahçeli'nin sözlerine İYİ Parti'den ilk yanıt Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın'dan geldi. 

Akalın, "Devlet Bey bir üçüncü yol çağrısı yapıyorsa, yani bir milliyetçiler ligi kurmak istiyorsa zaten biz oradayız. Buyursun gelsin" diyerek olumsuz yanıtlar vermesine rağmen gözler partinin pazartesi günü yapacağı başkanlık divanı toplantısına çevrildi.

 Parti yöneticilerinin bir araya geleceği toplantıda Bahçeli'nin çağrısının da masaya yatırılacağı ve Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu'nun da konuya ilişkin bir açıklama yapacağı öğrenildi.

İyi Partinin pazartesi günü yapacağı başkanlık divanı toplantısında Bahçeli’nin bu çağrısı elbette gündeme gelecek ancak bu teklif çok da kabul görmeyecektir.

Parti başkanlık divanı toplantısında zaten MHP’den koparak kurdukları İyi Parti’nin MHP yerine Ak Parti ile yerel seçim ittifakı yapılmasına yönelik teklifler yükselecek ve bu görüş sanki daha ağır basacaktır.

İyi Parti’nin Ak Parti ile seçim ittifakı yapma görüşüne Ak Parti’nin nasıl bakacağı ise ayrı bir merak konusu… Ak Parti İyi Parti ile yerel seçim ittifakı yaptığı takdirde MHP’nin tavrının da çok sert olmayacağını ifade eden siyaset bilimciler, sırf yerel seçimlere matuf Ak Parti, MHP ve İyi Parti ittifakı olmasının uzak bir ihtimal olmadığını dile getiriyorlar.