Ak Parti Rahat 

Yerel seçimler öncesi parti teşkilatları seçimleri alacak bir ismi belediye başkan adayı olarak belirlemeye yönelik çalışmalarını sürdürüyorlar.

Ak Parti Rahat 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP, CHP, Yeniden Refah Partisi ve Saadet Partisi, en çok oy alacak ismi belirlemeye yoğunlaşırken bu seçimlerde en rahat parti teşkilatı Ak Parti. Ak Parti’nin Belediye Başkan adaylarını belirleme teamülleri içinde teşkilatlara yönelik temayül yoklamaları bulunsa da bunun çok da etkili olmadığını geçmiş uygulamalardan biliyoruz.

Kaldı ki Ak Parti il teşkilatının, yekvücut olarak adaylık için ismi geçenlerden birinin yanında olması ve böyle bir duruş sergilemesi zaten mümkün değil, etik hiç değil.

Belediye başkan aday adayları şu anda teşkilatlarda bir şekilde kendi çalışmalarını yapıyorlar. Kendilerini halka anlatıyor,  aday olması ve seçilmesi halinde şehri hangi hizmetlerle buluşturacaklarına dair seviyeli ve profesyonel bir kampanya yürüyorlar. 

Geçtiğimiz günlerde 4.5 yıllık icraatlarıyla halkın karşısına çıkan ve hayata geçirdikleri projeleri kamuoyuyla paylaşan Başkan Şahin Şerifoğulları, aynı programda hem yeniden aday olduğunu hem de yeni dönemde şehri tüm klasik belediyecilik sorunlarını çözmüş bir konuma yükseltmekle kalmayıp, her alanda nitelikli bir kent yapmanın ip uçlarını verdi.

Ak Parti Genel Merkezi de aday belirleme çalışmalarına ivme kazandırdı ve son anketleri yaparak değerlendirmeye aldı. İlgili kurumlarda görüşülüp 3 ya da 4 isme düşürülecek aday adayları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı üst kurulda son şeklini alacak ve aday belirlenmiş olacak.

Ak Parti teşkilatları da işte bu saatten sonra sahaya inecek ve adaylarının kazanması için hızlı hareket edip önce SKM’yi kuracak ve tüm birimleriyle ciddi bir kampanya yürütecek. Belediye başkan aday adayları, adaylık açıklamasından çok süre geçmeden projelerini halka duyuracaklar. Tüm adayların bu yöndeki hazırlıkları devam ediyor.  Adayların çok farklı projelerle halkın karşısına çıkması beklenirken bunların özünü vatandaşın mutlu ve huzurlu yaşayacağı, hizmetlerinden oldukça memnun olacağı bir Elazığ oluşturmak. Muhtemelen Kasım ayı sonu ve Aralık ayı başında bu süreç tamamlanacak ve partilerin de çalışmaları bu tarihten sonra daha da yoğunlaşacak.