Ak Parti'nin İnadı

2023 yerel seçimleri için çalışmalarına devam eden AK Parti'de teşkilat yönetimlerinde yapılan değişiklikten sonra, parti MKYK'sında da birtakım değişikliklere gidiliyor.

Ak Parti'nin İnadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti kulislerinde konuşulan ise Meclis dışı kalmasına rağmen teşkilatlarla birlikte sahada çalışan eski bakan ve eski milletvekillerinden bazılarının MKYK'ya taşınacağı ifade ediliyor.

Yine parti kulislerinde, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'a yeni görev verileceği de konuşuluyor. Binali Yıldırım'ın MKYK'ya alınacağı ve sonrasında Genel Başkan Vekilliği veya Grup Başkanlığı görevine getirileceği iddiaları var. Yıldırım'ın da partide görev almaya sıcak baktığı belirtiliyor.

2019 yerel seçimlerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan ve ikinci kez tekrarlanan seçimlerde Ekrem İmamoğlu'na karşı ağır bir yenilgi alan Binali Yıldırım’a parti içerisinde yeni görev verilecek olması, Ak Parti kurmaylarının reel siyaset yerine yenilgi yaşamalarına rağmen eski yüzlerle kamuoyunun karşısına çıkması tepkilere sebep oluyor.  

Bugüne kadar; Bakanlık,  Başbakanlık, TBMM Başkanlığı, İBB adaylığı gibi hemen her görevde akla gelen isim olan ve son seçimlerde İstanbul’u kaybetme gerçeğine rağmen, özellikle yeni ve genç seçmenlerde hiçbir karşılığı olmayan isimlerle yol yürünmesinin olası bir yenilginin göstergesi olduğunu ifade eden siyasi gözlemciler, İbrahim Kalın gibi hemen her kesime hitap eden isimlerin öne çıkması gerektiğini belirtiyorlar.

Büyüklerin “eskiye rağbet olsaydı….” diye başlayan cümlesinin siyasetteki yansıması ve anlamı itirafı; “yeni kadrolar yetiştiremedik, yetiştirdiklerimize de güvenmiyoruz” itirafıdır ki, seçmen böylesi kendini tekrar eden kadrolara çok prim vermez. 

Kaldı ki İstanbul’da vermediğini, ısrar edilince de ceza verdiğini gösterdi. Bu gerçeği anlamayan birileri varsa onları halkın nabzını en iyi tutan ve buna göre parti politikaları oluşturan merhum Erol Olçak’a havale ediyoruz.