Ak Parti'nin Gündemi İlk 4 Madde Olmamalı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 10 Ekim'de Gazi Üniversitesi'nde 2024-2025 Akademik Yılı açılışı dolayısıyla düzenlenen programa katılmış ve 'Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü' tabirinin de değişmesi gerektiğini söyleyerek, 'Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, 'Milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü' şeklinde ifade edilmelidir' ifadelerini kullanmıştı.

Ak Parti'nin Gündemi İlk 4 Madde Olmamalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gelen tepkiler üzerine Kurtulmuş; "İlk 4 madde ile ilgili herhangi bir tartışma söz konusu değildir. İlk 4 madde hakkında tartışma başlatılması sürece zarar verir. 3'üncü madde ile ilgili tartışma tamamen algı yönetimidir" dese de kendisine yönelik tepkilerin ardı arkası kesilmedi kesilmiyor.

Numan Kurtulmuş, bunu sırf yeni anayasa çalışmaları öncesi özellikle Kürt seçmene bir mesaj için mi konuştu yoksa ülkenin asıl sorunlarının unutulması ve yeni gündem oluşması için mi konuştu bilmiyoruz ama Ak Parti kurmaylarının hala ilk dört madde tartışmalarına girmesi ve bu alanda top çevirmesi oldukça gereksiz, yersiz ve anlamsız oldu.

Ak Partinin gündemi enflasyonla mücadele, yerli ve millî kaynakların holdinglere değil halka yönlendirilmesi, kamuda ve özellikle bakanlıklardaki israf ve savurganlığın sonlandırılması ve hepsinde de öte yolsuzluklar ve usulsüzlüklerin son bulması. Ülkenin gerçek gündemi bu.