Ak Parti'nin Genç Anlayışı

Örf ve adetlerimiz odur ki kendimizden yaşça büyük insanın yanında ayak ayaküstüne atılmaz. Hatta küçük de olsa hiçbir zaman ayak ayaküstüne atmayan nezaket timsali insanlar biliriz bu memlekette.

Ak Parti'nin Genç Anlayışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hele hem yaşça büyük hem de bir devlet büyüğü ile bir aradaysak burada daha dikkatli olmak lazım gelir.

Ama siz bir işyerine çat kapı gitmişseniz ve o mekanın ambiyansı gereği hoş bir sohbete dalmışsanız, insanların nasıl oturduklarına, nasıl bulunduklarını da çok önemsememeniz gerekir.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Üsküdar Beylerbeyi'nde dondurmacıya uğrayıp vatandaşlarla sohbet etmiş. Bu esnada Erdoğan'ın karşısında oturan ve bacak bacak üstüne atarak dondurma yiyen bir kadın, yakın koruma tarafından uyarılmış ve kadın ayağını anında indirmiş.

Uyarılan kadının hemen ayağını indirmesi de gösteriyor ki bir art niyet ve kasıt yok. Günlük alışkanlık ve rahatlık kaynaklı bir oturuş şekli. Kasıt ya da bilinçli yapılmış br davranış olsaydı uyarılsa bile kadın ayağını indirmediği gibi ters bir şey de söyleyebilirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok da önemsemediği ve hoş bir sohbetin dondurma eşliğinde tadını çıkardığı bir esnada  yakın korumanın kadını uyarması haber sitelerinde görüntüleri ile birlikte yayınlandı.

Uyarı görüntüleri özelikle gençlerden büyük tepki aldı. Doğru ya da yanlış, rahat yaşamaya alışmış ve özgürlüğüne düşkün olan bir nesil bu tür gelenekleri zaten unutmuş ve çok da takmıyor.

Erdoğan’ın da böylesi bir derdinin olmadığı bir ortamda, bu uyarı, gençlerin Ak Parti’ye neden oy vermediklerinin de son resmi oldu.

Devletin, yeni nesli değerlerimiz ile büyütmek ve yetiştirmek gibi bir sorumluluğu var. Ancak bu şablona herkesi sokmaya çalışmak da çok doğru değil. Gençleri anlamak ve onların dünyasına girmek gibi bir mücadelesi olan  Cumhurbaşkanına, böylesi bir yakın koruma olmamış.