Ak Parti'nin 'Değişim'den anladığı

Bir hafta önce AK Parti Sivrice İlçe Başkanlığı'na Sezai Arpacı'nın atanması, üç gün önce AK Parti Alacakaya İlçe Başkanı Mehmet Erol'un iki gün önce de AK Parti Keban İlçe Başkanı Turgay Toprak'ın görevden affını istemesi…

Ak Parti'nin 'Değişim'den anladığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti büyük kongreye gidiş sürecinde ilçelerden değişime başlamış gibi görünüyor.

İlçe başkanlarının görevden ayrılma mesajlarına yazdıkları ve son yıllarda sıklıkla kullanılan “affını isteme” ibaresinden de anlaşıyor ki il ya da genel merkezden “sizler açıklama yaparak ayrılın, yoksa biz görevden alacağız” türü bir sufle geldi kendilerine.

Görevden affını talep eden başkanların ortak özellikleri ise ilçelerindeki Belediye başkanlık seçimlerini kaybetmeleri.

Alacakaya ve Sivrice’de seçimleri YRP, Keban’da ise MHP kazanmıştı. Seçim kaybedilen ilçe başkanlarının görevden alınması uygulaması devam ederse, Baskil, Kovancılar, Palu ve Karakoçan ilçe başkanları da topun ağzında.

Seçimlerin kaybedilmesinde ilçe başkanlarının ne kadar dahli var, karar verme aşamasında sözleri ne kadar dinlendi bilmiyoruz ama fatura yine alttakilere kesildi gibi.

Ak Parti’nin değişim ve dönüşümden anladığı buysa ve değişim ilçe ve il başkanları seviyesinde kalacaksa, bekledikleri yeni umut ve heyecan dalgasının oluşturulması çok zor olacak gibi geliyor.

Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in dar bir kadroyla yürüttüğü kongre hazırlıkları ve teşkilat inşasından nasıl bir değişim çıkar az çok tahmin edilebiliyor. Dolayısıyla Ak Parti “değişim”in nereden ve nasıl başlayacağına dair kendi tabanına yönelik bir anket yapsa ve bu rotayla ilerlese daha isabetli ve kendileri için daha hayırlı olacak gibi.