Ak Parti Hala Özeleştirisini Yapamamış

Ak Parti kuruluşunun 23. yılını görkemli bir toplantıyla kutladı.

Ak Parti Hala Özeleştirisini Yapamamış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen programda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Özeleştirimizi samimiyetle yapıyor, eksiklerimizin üzerine gidiyoruz. Kendini yorulmuş hisseden varsa, bitkin hisseden varsa onlardan kenara çekilip dinlenmelerini istiyoruz" cümlelerini “Gelecek adına umut verici oldu” demek isterdik ama bizler bu cümleleri 31 Mart seçimlerinden sonra defalarca duyduk.

Parti ile ilgili düzenlenen hemen hemen tüm programlarda bu cümleleri kuran  fakat özeleştiri yapmaları gereken tüm yanlışlar, hatalar, kusurlar ve bunu yapan kadrolar ortadayken birkaç il başkanını değiştirmekle işin gereğini yaptıklarını  zanneden Ak Parti, ciddi anlamda bir kurmay kadrosu sorunu ve ihanetini yaşıyor.

Verilen yanlış kararlar, yanlış aday tespitleri ve seçim sürecindeki talihsiz açıklamalarıyla Ak Partinin birçok kalesinin CHP ve diğer partilere gitmesine sebep olan Genel Merkez kadrolarının şark kurnazlığı yaparak   bunun suçunu il başkanlarına atıp kendilerini düze çıkarmaları gayreti ne yazık ki karşılık buldu ve Genel Merkez dukaları hala yerlerini hem de pekiştirerek korumaya devam ediyor.

Erdoğan’ın “Kendini yorulmuş hisseden varsa, bitkin hisseden varsa onlardan kenara çekilip dinlenmelerini istiyoruz" cümlelerini  üzerlerine alınmayan ve bu cümlelerin garibim il başkanlarını işaret ettiğine inanan Genel Merkez ağaları,  bu gidişle Ak Parti’yi iktidardan düşürmeye de muvaffak olacaklar gibi.

Bu bariz gerçeği görmemesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a perdeleme yapan danışmanların da artık dinlenme zamanı geldi.

Ak Parti’nin ilk kurulduğu günlerde kullanılan “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sloganı,  samimi parti tabanı tarafından bugünlerde sürekli  dillendirilen  “hiçbir şey eskisi gibi değil” sloganına dönüştü.

Her şeyin eskisi gibi olması için şu özeleştirinin artık tamamlanması ve adım atılması gerekmiyor mu? Seçim geliyor seçim…