Ak Parti, Gençleri Nihayet Hatırladı

 AK Parti, haziran ayında Türkiye genelinde 3 bin kişinin katıldığı bir araştırma yaparak gençlerin nabzını tuttu.

Ak Parti, Gençleri Nihayet Hatırladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankette "Gençlerle ilgili çözülmesi gereken en önemli sorun nedir?" sorusuna gençlerin yüzde 25.8'i işsizlik yanıtını verdi. Gençlerin yüzde 21.9'u "Ekonomi "ve yüzde 15.9'u ise "Eğitim" dedi. Gençlerin yüzde 40.1'i de "Yurt dışında yaşama planının olduğunu" söyledi.

Ankete göre, gençlerin yüzde 36.6'sı kendisini "Çok mutluyum" ve "Mutluyum" olarak tanımlarken, yüzde 25.8'i ise "Hiç mutlu değilim" ve "Mutlu değilim" olarak tanımladı.

Gelecekleri konusunda ise gençlerin yüzde 36.1'i "Çok iyimserim" ve "İyimserim" olarak değerlendirirken, yüzde 33.6'sı "Çok karamsarım" ve "Karamsarım" diyor.

"Neden geleceğiniz için karamsar düşünüyorsunuz?" sorusuna ise gençlerin yüzde 28.9'u "Ekonomik sorunlar olduğu için" cevabını verdi, yüzde 17.7'si ise "Gelecek kaygısı" dedi.

Belli ki Ak Parti bu anket sonuçlarına göre yeni politikalar belirleyecek. Ya da biz iyi niyet göstererek Ak Partinin bu hamlelerini sokağı dinlemek ve tabloyu görmek adına attığı bir adım olarak yorumlayalım. Ama şunu da iyi biliyoruz ki Ak Parti tabloyu görmek ve sözde buna göre programlar yapmak adına anket yapıyor  fakat anketten çıkan sonuca göre bir adım atma cesareti ve dirayeti gösteremiyor.

Örnek mi? Son 31 Mart yerel seçimleri. Siz Adıyaman halkının tanımadığı bilmediği ve hatta hiç görmediği bir ismi dayatır ve sonucunda seçimi açık ara kaybederseniz ancak bunun faturasını il başkanına kesersiniz.

Yine İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’yi de seçimde gerekli sinerjiyi yakalayamadığı gerekçesi ile görevde alma atraksiyonlarına girersiniz. Adalet ve Kalkınma Partisinin adaleti de bu olsa gerek.

Şimdi de neredeyse hiçbir gencin artık oy vermediği bir parti konumuna  gelen Ak Parti’yi, bu konumdan kurtarma adına anketler yapılır ama sıra buradan çıkan sonuçları sahaya yansıtmaya gelince birkaç jöleli, fiyakalı, egosu  boyunu aşmış, halka tepeden bakan, marka kıyafetler  giyip lüks arabalarla hava atan, Çukurambar cafe ve lokantalarında komisyonla zengin firmalara iş kotarıp, hatta bazıları pudra şekeri kullanan ama ağzı iyi laf yapıp kendisini çok güzel pazarlayan Genel Merkez gençlik kollarını aşamazsınız. Hele hele teşkilat başkanlığını asla, kat’a ve zinhar  aşamazsınız.

Bu konuda tek tesellimiz Ak Parti Genel Merkezinin gençlerin kendi partilerinden  uzaklaştığı gerçeğini görmeleri.

Demek ki adamlar çok da sokağa yabancı değillermiş. Çok aferin…