Ak Parti eriyor, birileri saçını tarıyor

31 Mart Yerel Seçimlerini özellikle İstanbul seçimlerini 7-8 puan farkla İmamoğlu'nun alacağını bilen ve bunu açıkladıktan sonra yoğun baskı ve tepkiler üzerine yurt dışına tatile çıkan Hakan Bayrakçı, son anketiyle yine gündem odu.

Ak Parti eriyor, birileri saçını tarıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bardakçı’ya ait Sonar'ın yaptığı son anket Ak Partili dostlarımızı biz kez daha kızdıracak sonuçlar içeriyor.

Ankette önce vatandaşlara “ERKEN SEÇİM YAPILMALI MI? Sorusu yöneltiliyor.

Buna göre Evet, yapılmalıdır diyenlerin oranı yüzde 53.1

Hayır yapılmamalı diyenlerin oranı ise yüzde 40.7

Ankette “Bugün Seçim Olsa Hangi Partiye Oy verirsiniz?” sorusuna ise kararsızlar orantılı olarak dağıtıldıktan sonra şu sonuçlar çıkmış.

CHP: Yüzde 36,2

Ak Parti: Yüzde 23,8

MHP: Yüzde 11,2

DEM Parti: Yüzde 10,7

İYİ Parti: Yüzde 5,3

YRP: Yüzde 5,0

Zafer Partisi: Yüzde 4,8

Diğer: Yüzde 3,0

Sonar’ın bundan önceki anketinde Ak Parti’nin oyları yüzde 28,3, CHP’nin oy oranı ise 34,7 olarak açıklanmıştı.

Sadace SONAR’ın değil hemen hemen tüm şirketlerin anketinden çıkan ortak nokta şu ki CHP oylarını tedrici olarak artırırken, Ak Parti sert bir düşüş yaşıyor.

Ak Parti daha önce hiç görmediği yüzde 20’lerdeki oy oranlarına geriledi. Bu oy düşüşünde ekonominin payı, emeklilerin feryadı, çalışanların yaşam zorluğu, çiftçilerin zarar etmesi, maliyetler arttığı için kimsenin üretim yapmak istememesi, esnafların BAGKUR primlerini ödeyememelerinin rolü oldukça fazla.

Daha önce Ak Parti ve Erdoğan’a toz kondurmayan çevrelerin bile tepkisini çeken ve artık desteklerini çekmelerine sebep olan ekonomik sorun devam ettiği sürece de bu düşüş devam edecek gibi.

Olaya ekonomik yönüyle değil de Ak Partinin üstlendiği manevi misyonu ve temsil ettiği davası açısından bakanlarda da bir soğuma ve kopma var.

Manevi değerlerin erozyona uğratılması, Ak Partili kadroların Ak Partinin savunduğu misyona aykırı, akçeli ve gayriahlaki ilişkiler gayyasına düşmeleri, samimi ve Erdoğan’a özel anlamlar yükleyen kesimleri de soğutuyor ve partiden nefret etmelerine sebep oluyor.

Samimi Ak Partililer fırsatçı, menfaatçi, ilkeleri ve değerleri olmayan bazı AKP’lilerin yolsuzluk, usulsüzlük ve ahlaksız ilişkilerini duymaktan bıkıp usanmış durumdalar. Bu tür sorumsuzların iğrenç çıkar ilişkileri ve şahsi zaaf hikâyeleri sebebiyle vatandaş Ak Parti’den de soğuyor ve uzak duruyor.

Peki, tüm bunlar Ak Partili akil ve duyarlı adamların gözü önünde yaşanırken ve hemen herkes her şeyin farkındayken, bunun sonucu olarak da parti yüzde 20’ler seviyesine kadar düşmüşken, bunu Erdoğan’dan başka dert edinen birileri var mı?

Evet soru siz okurlarımıza… Size göre bunu dert eden var mıdır? Cevaplar yorumlara lütfen…