Ak Parti'den İstifalar

Partilerin tüm enerji ve güçlerini yapılacak seçimlere yoğunlaştırdığı günlerde Ak Parti İl teşkilatından iki sürpriz istifa geldi.

Ak Parti'den İstifalar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı görevine atandıktan sonra 30 Ekim 2020 tarihinde yönetim kurulunu açıklayan Şerafettin Yıldırım, uyumlu bir ekip kurduklarını ifade etmişti.

Ak Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Bulut da yeni oluşan yönetimin çok uyumlu ve başarılı bir şekilde çalışarak kendi ifadesi ile çok kısa sürede senkronize olduğunu ve bundan mutluluk duyduklarını ifade etmişti.

Bu tablonun ardından bir yıl gibi kısa bir süre geçti ve  Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Balanyan ve Abdullah Elban,  işlerinin yoğunluğunun gerekçe göstererek il yönetim kurulu üyeliğinden  istifa ettiler.

Bu erken bir istifa mıdır ya da bu istifaların arkasında farklı gerekçeler ve tepkiler var mıdır, istifaların arkası gelir mi bilinmez ama bir çözülme sürecinin başladığı görülüyor.

İl yönetiminden istifa eden Mehmet Balanyan ve Abdullah Elban’ın temsil ettiği kesim ilimiz siyasetine etki derecesi yüksek isimlerle yakınlığı ve ilişkisi de düşünülürse bu dip dalganın başka istifalara yol açacağı gibi ilerleyen zamanlar da farklı gelişmelerinde yaşanacağı sinyalini verdi. 

Ak Parti’yi böylesi zor bir dönemde terk edecek ya da toplantılara dahi katılmayacak bir durum ve ruh oluşmuşsa burada ciddi bir sıkıntı var demektir.