AK PARTİ'DE YENİ DÖNEM

AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'ndan sonra 3

AK PARTİ'DE YENİ DÖNEM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’ndan sonra 3. Genel Başkanını seçti. Binali Yıldırım Bin 470 oyun Bin 405'ini alarak AK Parti'nin 3'üncü Genel Başkanı oldu. 

‘’BİNALİ YILDIRIM TEK GENEL BAŞKAN ADAYI’’

AK Parti Genel Başkanının seçildiği  2. Olağanüstü Kongre, Ankara Arena Spor Salonu'nda coşkuyla başladı. Partiyi olağanüstü kongreye götürme kararı alan Davutoğlu'nun aday olmadığı kongrede, Binali Yıldırım tek genel başkan adayı olarak salona geldi.

          ‘’BİN 470 DELEGE KATILDI’’

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne bin 470  delege katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kongreye mesaj gönderdi. Erdoğan, mesajında, "Önümüzdeki dönemde yeni anayasa ve yeni yönetim sistemi arayışları çerçevesinde, Cumhurbaşkanı ile siyasi kadro arasındaki iklimi olumsuz etkileyen bu çarpık uygulamanın giderileceğine inanıyorum" dedi. 

‘’DAVAMIZI VE SEVDAMIZI  UNUTMAYIZ’’

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresinde konuşan Ahmet Davutoğlu, ahde vefaya vurgu yaparak, “Makamlara, mevkilere, koltuklara veda ederiz, ama ahdimize, ilkelerimize, davamıza asla veda etmeyiz, asla bırakmayız. Ne yoldan saparız, ne yolumuzdaki tuzaklara düşeriz, ne de davamızı, aşkımızı, sevdamızı unuturuz” dedi.

“DAİMA PARTİMİZİN, DAVAMIZIN BİRLİĞİNİ VE BÜTÜNLÜĞÜNÜ GÖZETTİK”
“AK Parti’nin temsil ettiği asli davamızın sonsuza kadar muzaffer olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisinin genel başkan olduğu kongrede “Bu kongre vefa kongresi” dediğini hatırlatarak “O günden beri sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Daima partimizin, davamızın birliğini ve bütünlüğünü gözettik. Son nefesimize kadar gözetmeye devam edeceğiz. Hamdolsun ki, ilk günkü sözümüzde durduk, vadimize sadık kaldık, vefa üzere omuzumuzdaki emaneti büyük bir gururla yüklendik. Sizinle birlikte 3 kongre 2 genel seçim yaptık. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasında bir seçim tecrübesini başarı ile yürüttük. Kaos bekleyenlere, istikrarsızlık pompalayanlara zerre kadar pirim vermedik.” dedi.

"ARANIZDA AYNI DAVAYA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİM"
Konuşmasında partililere ve parti yönetimine teşekkür ederek, "Bundan sonra aranızda aynı davaya hizmet etmeye devam edeceğim" diyen Davutoğlu, bu davanın milletin davası olduğunun altını çizdi. Partililerden haklarını helal etmesini isteyen Davutoğlu "Genel Başkan ve Başbakan olarak sizden haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Bizim aramızdaki hukuk ebedi hukuk, aramızdaki bağ ebedi bir bağdır, bizim aramızdaki bağ iki cihan bağıdır. Birbirimize şahitliğimiz her şeyden daha önemlidir. Hesap günü Allah katında tekrar edeceğine inandığım şahitliğinizi alarak huzurunuzdan ayrılmak istiyorum" ifadelerini kaydetti.

‘’TERÖR İLE MÜCADELE DEVAM EDECEK’’

Ak Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım ise kongre de yaptığı konuşmada;’’ Ülkemizin, insanımızın 40 yıldan beri canını yakan terör öncelikli sorunumuz olmaya devam edecek. Biz aydınlık yarınlar dedikçe, onlar karanlıktan medet umuyor. Biz Türkiye'yi yeniden imar ediyor, birileri ise ülkemizi bölmeye çalışıyor. Yolları böleriz ama bu ülkeyi asla böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz Türkiye'yi böldürmeyiz. Mesele memleket meselesidir. Terörle mücadele konusunda kararlılık aynı şekilde devam edecek. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.Biz operasyonlar ne zaman bitecek diye soruyorlar. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanana kadar bu operasyonlar aynen devam edecek. Vatandaşlarımıza, sivillerimize, güvenlik güçlerine yönelik saldırılar sona erinceye kadar bu operasyonlar devam edecek. PKK terör örgütü silahlı eylemlerini sona erdirene kadar bu operasyonlar aralıksız devam edecek. Milletimiz rahat olsun. Bu terör belasını, Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız.’’dedi.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİ GETİRECEĞİZ" 

Binali Yıldırım:’’Köprüler, tüneller, hızlı trenler tamam ama bir eksiğimiz var. Yeni bir anayasaya ihtiyacı var Türkiye'nin, yeni bir anayasayı, başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız? Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle birlikte artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.Bu gün yapmamız gereken iş fiili durumu yasal hale getirmek ve bu kafa karışıklığını sona erdirmektir. Bunun yolu da yeni anayasadır ve başkanlık sistemidir.’’ 

YATIRIMLARA DEVAM

Ak Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım:’’Bugüne kadar şikayet etmeden, bahane üretmeden hizmet üretmeye devam ettik. Siyaset gömleğini mevki, makam için değil, millete hizmet için giydik. Şantiyelerde gece gündüz çalıştık, milletimize hizmet etmekten hep gurur, onur duyduk. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Yeni dönemde kutlu yürüyüşe aynen devam edeceğiz. Buradan 79 milyon vatandaşımıza, AK Parti camiasına haykırıyorum. AK Parti mazlumların, sessiz yığınların partisidir, AK Parti Türkiye partisidir, AK Parti milletimizin yüz akıdır. Ülkemizi 2023 hedeflerine kararlı bir şekilde götürmek için, 10 büyük ekonomi arasına sokmak için her şeyi yapacağız. Üreten, yatırım yapan, ürettiğiyle zengin olan bir Türkiye yapacağız. Bugüne kadar yaptığımız gibi aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.’’diye konuştu.

‘’BİNALİ YILDIRIM AK PARTİ GENEL BAŞKANI’’

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde tek aday olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bin 405 delegenin oyunu aldı.Partililer, sandık başına giderek tek aday olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım için oyunu kullandı. Bin 282 delegenin yazılı imzası alındı. Yıldırım'ın adaylığına bin 405 delege oy verdi.Divan Başkanı Bekir Bozdağ, kayıtlı delege sayısının bin 470, oy kullanan delege sayısının bin 411, geçerli oy sayısının bin 405, geçersiz oy sayısının ise 6 olduğunu açıkladı.

‘’DAVUTOĞLU 20 AY 25 GÜN GÖREV YAPTI’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurucu Genel Başkan olarak AK Parti'de 13 yıl 13 gün görev yaparken, Davutoğlu ise 20 ay 25 gün görev yaptı. 

SEÇİMLER BİRLİKTE YAPILDI

Parti yönetimi ve Genel Başkanlık seçimi aynı anda yapıldı. Kongrenin Divan Başkanlığını, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptı.

‘’ AK PARTİ MKYK'SINDA DEĞİŞİKLİK’’

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Kongresi'nde Merkez Karar Yönetim Kurulu'ndaki (MKYK) değişiklikler dikkat çekti. Mehmet Ali Şahin, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu, Cemil Çiçek, Ömer Çelik, Faruk Çelik, Recep Akdağ, Mevlüt Çavuşoğlu, Bülent Gedikli gibi önceki MKYK'da yer alan isimler  yeni MKYK'da yer almadı.

AK Parti MKYK listesi şu isimlerden oluşacak:

1 - Abdülhamit Gül 
2 - Ahmet Sorgun 
3 - Ali Aydınlıoğlu 
4 - Asuman Erdoğan 
5 - Ayhan Ogan 
6 - Ayşe Sula Köseoğlu 
7 - Bekir Bozdağ 
8 - Berat Albayrak 
9 - Burhan Kuzu 
10 - Cevdet Yılmaz 
11 - Çiğdem Karaaslan 
12 - Edibe Sözen 
13 - Efkan Ala 
14 - Emine Nur Günay 
15 - Erol Kaya 
16 - F. Seniha Nükhet Hotar 
17 - Fatih Şahin 
18 - Fatma Güldemet Sarı 
19 - Fazilet Dağcı Çığlık 
20 - Fevzi Şanverdi 
21 - Hamza Dağ 
23 - Hüseyin Özbakır 
24 - Jülide Sarıeroğlu 
25 - M. Galip Ensarioğlu
26 - M. Mehdi Eker
27 - Mahmut Kaçar
28 - Markar Esayan
29 - Mehmet Muş
30 - Mehmet Müezzinoğlu
31 - Murat Baybatur
32 - Mustafa Ataş
33 - Mustafa Köse
34 - Mustafa Savaş
35 - Mustafa Şentop
36 - Mustafa Yel
37 - Nurettin Canikli
38 - Özben Y. E. Gökçen
39 - Öznur Çalık
40 - Radiye S. Katırcıoğlu
41 - Ravza Kavakçı Kan
42 - Sema Ramazanoğlu
43 - Serkan Bayram
44 - Şaban Dişli
45 - Vedat Demiröz
46 - Veysi Kaynak
47 - Yasin Aktay
48 - Yaşar Karayel
49 - Zeyid Aslan
50 - Zeynep Alkış