Ak Parti'de Son Gün Cuma

Ak Parti'de 7 Kasımda başlayan Belediye başkan aday adaylığı müracaatları son dakika bir uzatma kararı çıkmazsa 17 Kasım Cuma günü sona erecek.

Ak Parti'de Son Gün Cuma
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP’de ise müracaatlar 13 Kasım itibarıyla başladı. Diğer partilerin henüz bir takvim açıklamaları olmadı ama muhtemelen bugünlerde bir açıklama da diğer partilerden bekliyoruz.

YSK; kamu görevlilerinin son istifa tarihini 1 Aralık olarak açıklasada Ak Parti 17 Kasım itibarıyla müracaatları sonlandıracağı ve 19 Kasımda temayül yoklaması yapacağından aday adayı olacaklar için istifa etmek dört gün süre kaldı.

Bu dört gün içinde aday adaylık müracaatlarında bir hareketlenme olmasını bekliyoruz.  MHP’de son müracaat tarihinin 15 Aralık olması, bu partide sürecin  biraz uzayacağı anlamına geliyor.  Kendi adaylarını açıklama konusunda acele etmeyecek ve Ak Parti adayını bekleyecek olan MHP için bu takvim kendileri için avantaj gibi duruyor.

Memur olup da Ak Parti’den aday adayı olacak isimlerden biri de TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekateş. Kendisi bir iki gün içinde aday adaylığını açıklayacak ve yarışa dahil olacak beşinci isim olacak.

Zülfü Demirbağ’ın son günlerde  sık sık ziyaretlerde bulunması ve halkın içinde olması aday adaylığı yorumlarına sebep olsa da üç dönem kuralından dolayı milletvekili gösterilmemiş bir ismin bu kez de belediye başkan adayı olarak halkın karşına çıkması Ak Parti’nin değişim politikasıyla çok bağdaşmıyor.

Bu süreçte CHP ve İyi  Parti de aday belirleme konusunda çok aceleci davranmayacak gibi. Ama her iki partinin de ülke genelindeki oy oranlarını yükseltmek amacıyla en çok oyu alacak bir isimle halkın karşına çıkması bekleniyor.