Ak Parti'de Gözler 23 Temmuz'da

Ak Parti'de yerel seçimlerden sonra başlayan değişim tartışmaları sürerken, aradan geçen zaman zarfında sadece bazı il başkanlarının görevden alınması ve kabinedeki değişimin iki bakanla sınırlı kalması parti içinde eleştiri konusu olmaya devam ediyor.

Ak Parti'de Gözler 23 Temmuz'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son günlerde Ak Parti’deki değişim için tüm gözler 23 Temmuz'da yapılacak MKYK toplantısına çevrilmiş durumda.

Kulislerde, MKYK toplantısından sonra bazı genel başkan yardımcılarının görevden alınacağı öne sürülüyor. Bu kapsamda genel başkan yardımcılarının bir bölümünün odasını toplamaya başladığı ve veda etmeye hazırlandığı ileri sürülüyor.

MKYK toplantısında, AKP’nin kongre takviminin ele alınacağı belirtilirken, il ve ilçe başkanlıklarında başlayan değişim sürecinin de devam edeceği kaydedildi.

Ekimde başlayacak yeni dönemde Meclis grup yönetiminde de bazı değişiklikler olabileceği iddia edilirken, kabinede yeni bir değişimin ise kongre takvimi ile paralel gerçekleşeceği yorumu yapılıyor.

Cumhurbaşkanlığı bürokrasisinde beklenen değişimin de yine kısa süre içinde gerçekleşeceği iddiası konuşuluyor. Bazı politika kurullarının lağvedileceği, başdanışman kadrolarının azaltılacağı da öne sürülüyor.

Ak Parti’den beklenen değişim hamlelerinde ağır davranılması, yenilginin faturasını ekonomiye ve seçimlerde önce emekliye zam yapmaması sebebiyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in üzerine yıkıp, ahbap-çavuş ve çıkar ilişkilerine dayalı aday belirleyen bazı Genel Başkan Yardımcılarının da önemli oranda değişmesi bekleniyor.

Ak Parti bu beklentilere karşılık gelecek adımları atar ve değişimi yaparsa yeni bir umut oluşturabilir. Ancak bu işte biraz gönülsüz hareket eder ve olayı zamana bırakırsa partideki erime devam eder.