Ak Parti'de Erime CHP'de Büyüme

Yerel seçimler sonrası MetroPOLL Araştırma dikkat çeken bir ankete imza attı.

Ak Parti'de Erime CHP'de Büyüme
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MetroPOLL Araştırma, "Nisan 2024 araştırma bulgularına göre partilerin oy destekleri ve bunun son 2 yıldaki değişimi" başlıklı bir anketi sosyal medya hesabından paylaştı. Türkiye genelinde, 17-24 Nisan 2024 tarihleri arasında 28 ilde yapılan araştırmaya toplam 2 bin 235 kişi katıldı.

Araştırmada seçmenlere "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" diye soruldu. Ankete katılan vatandaşların yüzde 23.8'i CHP'yi, 20.6'sı ise Ak Parti'yi seçti. Kararsızlar dağıtıldığında ise 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri'nde 25.41 oy alan CHP'nin oyu 35.9, yüzde 35.32 oy alan Ak Parti'nin oyu ise 31.1 olarak belirlendi.

Son cümleye dikkat edilirse, CHP 25.41’de 35.9’a yükselip yaklaşık  10 puan oy artışı sağlarken Ak Parti, 35.32’den 31.1’e düşerek 5 puan gerilemiş.

Bu tür anketleri sıkı takip eden biri olarak görüyoruz ki CHP ile Ak Parti arasındaki makas, CHP lehine her geçen gün daha da açılıyor.

Ak Partinin tükeniş trendini gören kaymakçı ve menfaatçi takım ya CHP’de ya da YRP’de çoktan saf tuttular bile.  Ak Parti’yi iyi gününde övenlerin şimdilerde nasıl yerin dibine soktuklarını ve nasıl CHP güzellemeleri yaptıklarını da görüyoruz.

Ak Parti bunu hak ediyor mu? Sonuna kadar hak ediyor. Menfaat şebekelerinin yalakalığı  ve ihsanlarına tav olup onlarla iş tutup onlara her türlü imkan ve makamları sunan Ak Parti, şimdilerde bu vefasızlığın bedelini ödüyor.

İşin ilginç tarafı zaten menfaatçi tarafın umurunda olmayan bu çöküşü hakkettiklerini bildikleri  için samimi tabanda da bir üzüntüye sebep olmuyor.

Artık herkes beyaz Ak Partililerin  ranta bulanmalarına dair onlarca örnek verip “biz bunlar için mi Ak Parti’ye oy verdik, bırakın düşsünler” diyerek yürek bile soğutuyorlar.

Ak Parti ise hala 31 Mart seçimlerinde seçmenin ve tabanın kendilerine vermek istediği mesajın peşinde… Vah akıllılar vah!  Sanki bunlar daha iyi günler… Anketlere bakılırsa yerel iktidardan sonra genel iktidarı kaybetmenin de çanları çalıyor… Ama Ak Parti hala bu sesi  duyamıyor, göremiyor ve hissedemiyor. Zira çoğunluğun  tek önceliği ve hedefi;  “Bu son fasıldır ey ömrüm, nasıl götürürsen götür” cümlesinde saklı.